In de markten loont het vaak om een contraire denkwijze te hebben.

Dat is niet alleen goed om zo nu en dan beter dan gemiddelde winsten te kunnen maken maar eveneens om het risico dat je neemt niet uit de hand te laten lopen.

Volgens Kevin Muir – ook wel bekend onder zijn pseudoniem ‘The Macro Tourist’ – is het nu tijd om tegen de stroming in te beginnen zwemmen wat betreft de Amerikaanse staatsobligaties.

Het sentiment is veel te ver op de feiten vooruitgelopen, en momenteel is het zelfs ‘cool’ om negatief te zijn over deze obligaties, zo stelt Muir.

Amerikaanse staatsobligaties zitten al meer dan 30 jaar in een stierenmarkt, en nu dat er een bodem lijkt te zijn neergezet is letterlijk zowat iedereen negatief geworden over deze activaklasse.

Kijk maar eens naar de volgende afbeeldingen, deze illustreren het sentiment perfect:

Alle groten namen moeten in de spotlight toch even verkondigen hoe verschrikkelijk negatief ze zijn voor deze obligaties, een toch wel opmerkelijk feit volgens Muir.

Als je een paar jaar geleden zei dat het einde van deze bull markt in zicht was dan werd je door iedereen raar aangekeken, en nu is het net andersom.

Het blijft toch altijd opmerkelijk hoe snel het sentiment in de markten kan keren, zo zie je maar.

Volgens Muir mogen we ons nu dan ook gaan opmaken voor een beweging in de richting waarvan niemand het verwacht, naar boven dus.

Dat is namelijk hoe de markt werkt, zoveel mogelijk mensen de ene kant op laten kijken en dan de andere kant uit gaan, vaak tegen een mooie snelheid zelfs.

Muir stelt dat hij op de lange termijn zelf ook erg negatief is voor Amerikaanse staatsobligaties, maar dat dat niet wil zeggen dat deze in één ruk naar beneden moeten kelderen.

Dit kan een lang en uitgetrokken proces worden, en de tijd lijkt rijp voor een beweging die tegen de trend in zal gaan.

 

Reacties