Motor Trend kwam recent met een artikel waarin het uit de doeken deed hoe de auto van Apple er uit zal gaan zien in de toekomst. Een hyper futuristisch design moet van de Apple Car een totaal innovatief product maken. Bij The Fool geloven ze er echter geen bal van.

 

Volgens The Fool lopen auto-experts echter al jaren achter de technologische revolutie in het autolandschap aan. The Fool heeft wel enkele experts in de rangen die de brug tussen technologie en de auto-industrie kunnen maken. Dit is wat zij denken hoe de Apple Car er écht uit kan zien.

Daniel Sparks

“Als er 1 ding is dat ik geleerd heb doorheen de jaren over Apple, dan is het wel dat het onmogelijk te voorspellen is hoe hun nieuw product eruit zal zien”, zegt Sparks. Bij de presentatie van de iPhone werd Google bijvoorbeeld volledig omver geblazen.

De reactie van voormalig hoofdingenieur Chris Desalvo bij de voorstelling van de iPhone spreek boekdelen: “Holy Crap, We’re going to have to start over,”. Wanneer Apple met een auto komt, zal het er waarschijnlijk totaal anders uitzien als de ‘experts’ voorspellen. Maar je moet wel in het achterhoofd houden dat de huidige producten nog allemaal ontsproten zijn uit het hoofd van Steve Jobs, de Apple Car niet meer.

Chris Neiger

Volgens Chris Neiger zal een Apple Car simpliciteit en elegantie met elkaar combineren, net zoals alle andere producten. Het design zal wondermooi zijn, waarschijnlijk in de stijl van Tesla. En het zou hem niet verwonderen als de Apple Watch als een soort sleutel zal dienen, dan heeft de Apple Watch ook ineens zijn killer app te pakken. Maar wat de Apple Car echt zal onderscheiden zal het besturingssysteem zijn. Er zijn reeds mooie auto’s op de markt, maar ze lijken allemaal op de cockpit van een vliegtuig. Dat is waar Apple echt het verschil kan maken.

John Rosevear

Nieuwe producten van Apple zijn altijd anders dan de ‘experts’ verwachten. Volgens Rosevear zal Apple eerder de automarkt willen hervormen zoals Uber de taximarkt hervormt. Wat als Apple nu auto’s maakt die zelf rijden en waar je gebruik van kan maken door zo’n auto te boeken? Op die manier verandert Apple de automarkt niet, maar wel de manier waarop we de auto gebruiken.

In dat geval zal de Apple Car meer op een limousine lijken en zal Apple deze auto laten produceren bij bestaande autofabrikanten met voldoende knowhow zoals BMW of Daimler. Dit past perfect in het ecosysteem van de andere Apple producten. Een massaproduct maken van een auto is ontzettend moeilijk, Tesla probeert dit nu pas met zijn Model 3.