alcohol-428392_1280

De meeste volwassen mensen laten al eens graag wat stoom af in een café of discotheek. In vele gevallen gaat dit gepaard met een aanzienlijk verbruik van verschillende drankjes. Zonder dat je er echt bij stil staat, spendeer je een fortuin aan alcohol.

Dat we graag alcohol drinken, zien we aan de miljardenbedrijven als AB InBev, Heineken, Diageo, … Afhankelijk van wat soort drinker je bent, kan je veel geld besparen als je een beetje op je tellen past. Dit wil niet zeggen dat je ‘cold turckey’ moet stoppen, maar je kan gemakkelijker besparen dan je denkt.

De gemiddelde drinker spendeert €6.000 per jaar aan alcohol

Stel dat je gemiddeld 2 keer per week uit gaat om te drinken, 1 keer in de werkweek en 1 keer in het weekend. Tijdens de week gaat dit meestal gepaard met wat eten. Eten, 2 glaasjes alcohol en een beetje water en je bent al snel €40 kwijt. Dit is exclusief taxi, babysit of andere uitgaven. In het weekend gaat het dak er meestal af. Je moet de volgende dag niet werken. Dan bestel je al sneller een gin-tonic of een andere cocktail. Tussendoor wat snacks en veel later in je bed zorgt er al dikwijls voor dat je avondje uit zo’n €75 kost.

Tellen we dit even op dan komen we op €115 per week of €460 per maand of €6.000 op een jaar.

Iedereen heeft zijn ontspanning nodig, maar als je er bij stil staat, kan je al een mooie reis boeken van het geld dat je in een jaar spendeert aan alcohol – zonder dat je zelfs maar overdrijft of thuis eens een fles wijn open trekt.

Hoe kan je hierop nu besparen?

# 1. Betaal met cash geld

De beste manier om je aan je budget te houden, is alles betalen met cash geld. Wie maar €100 per week wil spenderen aan drank en eten, haalt in het begin van de maand €400 af. Is het geld op, ga je niet meer buiten tot het begin van de volgende maand. Zo bespaar je al snel €1.000.

# 2. Maak gebruik van Happy Hour

Happy Hour begint meestal wat vroeger om het volk eerder in de cafés te krijgen. Maak er gebruik van door eens een keer wat sneller uit te gaan. Sneller uit, sneller zat en eerder thuis J.

# 3. Drink water tussendoor

Je kan normaal gezien overal gratis kraantjeswater krijgen met een ijsblokje. Drink dit tussen je alcoholische drankjes door. Op die manier drink je minder alcohol en je het ’s anderendaags ook minder of geen last van een kater.

# 4. Speciaal voor de dames

Met de juiste blik kunnen dames nogal snel een traktatie krijgen van de mannen. Je moet natuurlijk wel oppassen van wie je een drankje aanneemt. Wanneer je twijfelt, kan je beter ‘nee’ zeggen.