Geld vrouwen auto's

Geld maakt jou aantrekkelijk. Dit werd recent nog maar eens ondersteund door een onderzoek. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 1 op 5 mannen en 1 op 5 vrouwen meer aangetrokken zijn tot personen met een hoger inkomen.

Van de 1.280 geïnterviewde personen zei 20% dat rijkdom aantrekkelijker is dan intelligentie. 42% vindt zelfs dat financiële zekerheid belangrijker is dan het uiterlijk, aldus Business Insider.

Mannen moeten het meeste verdienen

Mannen moeten harder werken dan de vrouwen. 53% van de vrouwen verwacht dat de man meer verdient dan de vrouw binnen een relatie. Andersom verwacht slechts 17% van de mannen dat de vrouw meer verdient. 71% van de vrouwen hecht veel waarde aan financiële onafhankelijkheid.

Hoeveel moet je nu verdienen?

Wil je aantrekkelijker overkomen bij je potentiële partner, moet je toch naar huis komen met een salarisbriefje van €2.600. Wil je echt héél aantrekkelijk overkomen, mag er toch €4.400 per maand op de rekening bijkomen.

Een hoger inkomen geeft meer zelfzekerheid waardoor jij automatisch aantrekkelijker wordt.

Veel verdienen alleen is niet genoeg

Uit een ander Amerikaans onderzoek blijkt dat je geld goed beheren aantrekkelijker is dan er goed uitzien. Time Money voerde een enquête uit bij jongeren en ouderen over geld en relaties. Zowel bij de babyboomgeneratie als bij de millennials is de top-3 van aantrekkelijke eigenschappen hetzelfde:

  • 1) Gevoel voor humor
  • 2) Mededogen
  • 3) Financiële verantwoordelijkheid

Financiële verantwoordelijkheid staat boven fysische aantrekkingskracht, ijver en zelfs intellect.

Hoe je omgaat met je geld is dus nóg belangrijker dan het getal op je salarisfiche. Beide generaties geven aan dat budgetteren en de rekeningen op tijd betalen belangrijker zijn dan de hoeveelheid geld dat je verdient.

Iemand die goed en verantwoord kan omgaan met zijn geld komt ook hier fysiek aantrekkelijker over. Mensen willen niet samen zijn met iemand die geld verspilt terwijl het zo moeilijk is om aan voldoende geld te komen. Tekort aan geld verhoogt de stress in een relatie waardoor ook andere belangrijke aspecten automatisch onder druk komen staan.