Goud GOLD letters

Het is de afgelopen weken geen prettige periode geweest voor beleggers in goudmijnaandelen. Als klap op de vuurpijl was er de daling van gemiddeld 10% op 1 dag. Toch ziet de toekomst er rooskleurig uit voor beleggers die nu durven kopen. Dit is opnieuw een ideaal moment om toe te slaan.

Na de correctie in augustus volgde in september een periode van hogere bodems. De correctie leek daarmee ten einde. Maar daar werd abrupt een einde aan gebracht door een zeldzame verkoopgolf waardoor de correctie van de HUI-index ineens rond de 30% schommelt.

>> Online beleggen in fysiek goud en zilver <<

Hoe zeldzaam was die daling eigenlijk?

Sinds 2001 zijn er 3976 handelsdagen geweest. Het is voor goudmijnaandelen een volatiele periode met een stijging van gemiddeld 1.664%. Maar ook met een daling van 84% gedurende 4,4 jaar die begon in 2011. In deze woelige 15 jaar waren er slechts 10 andere handelsdagen met een daling van 10% of meer. Dit is slechts 0,25% van alle handelsdagen.

Wanneer je weet dat 7 van de 10 ‘crashes’ zich voordeden in het 4e kwartaal van 2008, wordt de daling nog uitzonderlijker. En toch ziet de toekomst voor goudmijnaandelen er goed uit. Zware correcties namelijk effenen het pad voor een nieuwe opwaartse beweging.

Goudmijnaandelen correctie stierenmarkt

De HUI-index staat nog steeds op een winst van 75% in 2016!

Goudmijnaandelen blijven – ondanks de correctie – de beste leerling van de klas. En daar kan nu een vervolg aan gebreid worden. De gemiddelde correctie in de stierenmarkt die begon in 2001 bedroeg 26%, daar zitten we nu dus al boven. 1/3 van de correcties waren groter dan 30%.

De HUI-index verdrievoudigde bijna in een half jaar, een daling van 30% is dan ook een welgekomen correctie om de zwakke handen uit de markt te schudden. Nu zijn goudmijnaandelen opnieuw gehaat. Je vindt amper nog een analist die er iets goed over kan zeggen (behalve bij Slim Beleggen).

Momenteel bevindt de HUI-index zich rond het 200-daags gemiddelde. Dit wordt universeel gezien als een belangrijke steun in een stierenmarkt. In april, juli en augustus noteerde de HUI nog 74%, 70% en 63% boven het 200-daags gemiddelde.

Na deze gezonde daling maken goudmijnaandelen zich klaar voor een nieuwe groeispurt, een die je als belegger niet graag mist.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER