netflix

Netflix is niet alleen een filmaanbieder, zoals veel mensen denken. Het snelgroeiende bedrijf weet namelijk ook te imponeren met haar eigen productie aan programma’s. Voornamelijk de eigen Netflix-series worden door veel mensen geloofd.

Afgelopen maandag liet het management van Netflix weten dat het opnieuw 800 miljoen dollar aan kredieten heeft opgehaald. Hiermee is het totale bedrag aan langlopende passiva uitgekomen op 3 miljard dollar. Met andere woorden moet Netflix de komende jaren een totaalbedrag van 3 miljard dollar afbetalen.

Netflix richt zich steeds meer op eigen productie

Maar, het management heeft aangegeven dat de nieuwe stroom aan liquide middelen gebruikt zal worden voor het creëren van nog meer eigen productie. Het is dus duidelijk dat Netflix zich steeds meer wil gaan richten op het creëren van toegevoegde waarde door middel van haar eigen exclusieve content.

netflix-productie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat Netflix sinds het jaar 2013 volop bezig is met het ontwikkelen van eigen productie. De verwachting is dat deze trend dit jaar in een extra stroomversnelling terecht zal komen.

Uiteraard is het voor de aandeelhouders te hopen dat het geleende geld ook daadwerkelijk wat gaat opleveren.