duits-feest

De Duitse beurs heeft mogen meegenieten van de feestvreugde die er de afgelopen tijd heerste rondom de verkiezingsoverwinning van Trump. Zo noteert de DAX index – toonaangevende Duitse index – op dit moment weer rond de magische grens van 12.000 punten. Daarnaast hebben we te maken met nog een ander historisch moment.

De mannen van ZeroHedge laten weten dat de Duitse beurs op dit moment een feestje viert. Nog nooit in de historie had de DAX index te maken met een stierenmarkt van 8 jaar. Sinds het jaar 2009 is er al sprake van een stijgende beweging en vooralsnog houdt die rally stand.

Duitse beurs viert een feestje

dax-bull-market

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is dit historische moment afgebeeld. Het afgelopen jaar wist de DAX index al het record van de stierenmarkt uit 1982 te evenaren, maar op dit moment hebben we te maken met een verbreking van dit record.

Of de rally ook de komende maanden van kracht blijft, heeft met meerdere factoren te maken. Een van de belangrijkste factoren voor de Europese aandelenmarkten is de landelijke verkiezingen. Aankomende woensdag mogen de Nederlanders naar de stembussen en later dit jaar zullen de Fransen en Duitsers gaan volgen. Wat dat betreft belooft het dus een spannende tijd te gaan worden.