uitbraak2

Tijdens de eerste weken van dit beursjaar werd er direct een bijzondere mijlpaal bereikt. De Dow Jones index wist immers voor het eerst boven de grens van 20.000 punten uit te komen. En deze historische uitbraak heeft de euforie doen zegevieren.

Toch weten de meeste beleggers wel dat die grens van 20.000 punten slechts een psychologische grens was. De doorbraak hier doorheen wist ook heel wat los te maken bij de emoties van de beleggers. Vandaag de dag gaan de meeste beleggers er van uit dat de aandelenmarkten de komende tijd verder in waarde zullen gaan stijgen.

Weinig beleggers hebben oog voor deze uitbraak

Een bijzondere uitbraak, waar bijna niemand oog voor heeft, was wel waar te nemen bij de zogenoemde ‘Value Line Geometric Composite’. Deze index laat de gemiddelde beweging zien van 1800 Amerikaanse aandelen. Volgens kenners is deze maatstaf de perfecte indicator hoe goed de Amerikaanse aandelenmarkt er daadwerkelijk voorstaat.

uitbraak

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Dana Lyons, is te zien dat we recent zijn uitgebroken boven een 20 jaar durende weerstandslijn. Wellicht is dit dus het ultieme teken dat de kopers het inderdaad bij het juiste eind hebben. Maar, Lyons laat weten dat het verstandig is om de marktbewegingen goed in de gaten te houden. Het kan immers eventueel ook gaan resulteren in een ‘valse uitbraak’.