Russische aandelen

Russische investeerders juichen de verrassende overwinning van Donald J. Trump toe. Ze hopen met Trump als politieke leider van de westerse wereld op soepelere economische vooruitzichten. De Russische aandelenbeurs reageerde alvast hoopvol op de overwinning van Trump.

Afgelopen woensdag steeg de Russische beurs zo’n 2%. Het was een van de weinige lichtpunten op de rode beursdag. De Russische roebel steeg die dag ook ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Russisch president Poetin was een van de eerste om Trump te feliciteren. Het is geen geheim dat Trump en Poetin nauwe banden hebben. Poetin maakte er ook geen geheim van liever met Trump samen te werken dan met Clinton.

Meer info over beleggen in Russische aandelen, vind je hier.

Licht aan het einde van de tunnel

De Russische economie gaat gebukt onder westerse sancties door het conflict in Oekraïne. Westerse landen hebben de financiering van Russische banken bevroren, er is een embargo voor Russische militaire bedrijven en verschillende hooggeplaatste personen kregen een reisverbod. In combinatie met de lagere olieprijs zorgt dit voor een pijnlijke recessie in het land.

De reactie van de aandelenmarkt laat alvast het beste verhopen voor de Russische bedrijven. Met Trump als president van de Verenigde Staten hopen beleggers dat de sancties worden opgeheven, of op zijn minst versoepelt.

De markten reageerden alvast enthousiast op het nieuws dat Trump de banden met onder meer Rusland opnieuw wil aanhalen.

He [Trump] spoke about resuming and restoring relation with Russia. We understand … that will be difficult taking into account the current state of degradation of relations between the U.S. and Russia,” – zei Vladimir Poetin.

Ook Kirill Dmitriev, hoofd van het grootste Russische investeringsfonds, is opgetogen met Trump als nieuwe president. Hij gelooft er sterk in dat dit een positieve impact zal hebben op de Russische economie én de globale markten.

Bron: CNN Money

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER