commodities

De commodities hebben het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Zo moest de Bloomberg Commodity Index vijf jaar op rij waarde inleveren. Maar, afgelopen jaar kwam er een einde aan de neerwaartse trend bij de commodities. In 2016 wist de Bloomberg Commodity Index met meer dan 11% in waarde te stijgen.

commodities-bullish

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van US Global Investors, is te zien hoe zwaar de commoditybeleggers het de afgelopen jaren hebben gehad. Aangezien het feit dat de stier het afgelopen jaar de touwtjes terug in handen heeft genomen, vragen steeds meer beleggers zich af of dit het moment is om weer in grondstoffen te gaan beleggen.

Commodities beschikken over nog voldoende potentieel

commodities-bullish2

De stijging van de grondstofprijzen is voor een groot deel te danken aan de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Zo kunnen we op de tweede grafiek van US Global Investors zien dat koper, olie en ijzer de afgelopen weken flink hebben geprofiteerd. Zo staan alle drie de grondstoffen sinds november meer dan 10% hoger. IJzer en olie zijn de absolute winnaars met een stijging van bijna 18%.

Ondanks het feit dat de grondstofprijzen de afgelopen weken flink in de lift zitten, is er nog genoeg potentieel over. We zijn immers nog lang niet terug op het niveau van voor het jaar 2011, en wat dat betreft kan er nog genoeg moois in het verschiet liggen.

commodities-bullish3

Op de laatste grafiek, wederom afkomstig van US Global Investors, is te zien dat de productieactiviteiten over de hele wereld de afgelopen maanden flink zijn toegenomen. Afgelopen december hadden we zelfs met de hoogste notering in 34 maanden tijd te maken. Een toenemende productie zorgt uiteraard voor een stijgende vraag naar grondstoffen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>