Pokémon Go

In juli was het nog ‘de game van de eeuw’. Pokémon Go verspreidde zich met een nooit geziene snelheid over de wereld. Het aandeel Nintendo verdubbelde zelfs op enkele dagen tijd. Maar sindsdien is het akelig stil rond de hype. Is Pokémon Go dood en begraven?

Pokémon Go was een veelbelovend spel dat een fantastische start kende. Mensen werden omver geblazen door de nieuwe technologie en gingen massaal op straat op zoek naar Pokémons. Maar de ontwikkelingen van producent Niantic, die samen met Nintendo de game creëerde, hebben het spel niet veel goed gedaan.

Een Reddit gebruiker vat het perfect samen:

Pokémon Go Reddit

Geen nieuwe innovaties in het spel

Een probleem is het gebrek aan aantrekkelijke Pokémons eens je een bepaald niveau bereikt. Het wordt steeds moeilijker om nieuwe Pokémons te vinden en het sociale aspect van het spel verdwijnt. Er komen dan ook steeds minder mensen samen op zogenaamde Pokémon hot spots.

Een ander probleem is de mogelijkheid om Pokémons te spotten in de nabijheid. In het begin was dit aanwezig in het spel. Zo werd Pokémon Go een soort van ‘warm – koud’ spel. Maar Niantic verwijderde deze feature omdat het problemen gaf met hun servers.

Sindsdien zijn er derde partijen die dergelijke diensten aanbieden aan de gebruikers van Pokémon Go, maar Niantic maakt het deze derde partijen steeds moeilijker om deze diensten bij de gebruiker te krijgen.

Ten slotte zijn de fans van het spel ook teleurgesteld dat er sinds de lancering zo goed als geen nieuwe features werden toegevoegd aan het spel. Alles is nog net hetzelfde als 4 maanden geleden. Het moet natuurlijk blijven boeien als je de gebruikers aan je wilt binden.

Steeds meer gamers geloven dan ook dat Niantic het momentum verloren heeft om het spel onder de aandacht te houden. Het zal dan ook bijzonder moeilijk worden om deze spelers terug te winnen in de toekomst.

Veel zal afhangen van de Halloween Special die Pokémon Go organiseert van 26 oktober tot 1 november en de mogelijkheid van Niantic om alsnog het spel beter een aantrekkelijker te maken. Er is nog niets definitiefs verloren, maar de hype van weleer is alvast gaan liggen.

Bron: Business Insider