bull market

De beleggers mogen dit jaar genieten van een rustige start van het beursjaar. Gezien de gebeurtenissen van januari 2016 is dit geen overbodige luxe. Vorig jaar moesten heel wat beleggers, als gevolg van de dramatische start van het beursjaar, vroegtijdig het speelveld verlaten.

Ondanks de rustige start van het beursjaar, geeft dit uiteraard geen enkele garantie dat we daadwerkelijk in rustig vaarwater zijn terecht gekomen. Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump bewegen de indices binnen een stijgende trend, maar de komende tijd staan er genoeg spannende dingen op het programma. Met name de landelijke verkiezingen in Europa kunnen voor de nodige turbulentie gaan zorgen op de financiële markten.

Verbazingwekkende rendementen bij de wereldwijde indices

presaties-indices

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van DoubleLine, is de verbazingwekkende prestatie van deze Bull Market in beeld gebracht. Weinig beleggers staan vandaag de dag stil bij het feit dat dit een van de sterkste stierenmarkten is uit de totale beursgeschiedenis.

Aan kop gaan nog steeds de Amerikaanse en Indiase beurs. De absolute winnaar is nog steeds Wall Street met een stijging bij de S&P 500 index van meer dan 230%.

Naast het feit dat dit een van de sterkste Bull Markets is uit de geschiedenis, bevinden we ons ook nog binnen een van de langste opgaande markten. De huidige Bull Market viert dit jaar haar 8-jarig bestaan. En dat is toch wel iets om even bij stil te staan.