twitter

De beleggers die sinds de beursgang van Twitter aandelen hebben gekocht van het sociale media platform, kunnen niet terugkijken op een winstgevende periode. Sinds het jaar 2014 zit het aandeel al gevangen in een dalende trend en die trend lijkt zich voorlopig nog wel even te gaan voortzetten.

twitter-beweging

Als u in november 2013 Twitter-aandelen had gekocht tegen $ 45,10, dan staat u op dit moment op een verlies van meer dan 63%. En die waardevermindering mogen we toch wel bestempelen als ‘opmerkelijk’. Tijdens de beursgang van Twitter waren de meeste analisten immers hoopgevend gestemd.

Er is echter een makkelijke verklaring te geven van het feit dat het aandeel de afgelopen 3 jaar zoveel waarde heeft moeten inleveren.

Dit is het grote probleem van Twitter

twitter-omzetgroei

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pension Partners, is te zien dat de omzetgroei van Twitter ook te maken heeft met een dalende trend. Op dit moment heeft het bedrijf zelfs te maken met de laagste omzetgroei uit de historie.

Beleggers lijken ook steeds meer door te krijgen dat de ‘gouden tijd’ van Twitter inmiddels alweer ver achter ons ligt. Twitter wordt door sommige beleggers alleen nog interessant geacht als ‘overnamekandidaat’.