china

De afgelopen maanden is er genoeg gezegd over de Chinese economie. Ook de Chinese aandelenmarkt wist de dans niet te ontspringen. Vorig jaar kreeg de beurs van China nog te maken met een flinke sell-off toen bekend werd dat de Chinese economie wat aan het pruttelen geslagen was.

Ondanks het feit dat de Shanghai index op dit moment nog ver verwijderd is van de recordkoersen die vorig jaar werden neergezet, weet de Chinese beurs zich dit jaar behoorlijk goed staande te houden. Daarnaast laat het onderzoek van Truewealth Publishing zien dat we de Chinese aandelenmarkt niet zomaar mogen wegdenken.

Chinese aandelenmarkt is gegroeid met 1.479%

waarde-aandelenmarkten

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Truewealth Publishing, is te zien dat de waarde van de Chinese aandelenmarkt in 13 jaar tijd met 1.479% is toegenomen. Deze stijging heeft er voor gezorgd dat China na Amerika de grootste aandelenmarkt in handen heeft!

Ook groeiland India heeft een indrukwekkende opmars neergezet. De waarde van de Indiase aandelenmarkt is in 13 jaar tijd met 639% toegenomen. Het is dus duidelijk dat de zogenoemde ‘groeilanden’ de afgelopen jaren goede zaken hebben gedaan. Bij beide markten is de marktkapitalisatie exponentieel gestegen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>