technologie

Er zijn genoeg beleggers die de technologiesector sinds het uitbarsten van de internetzeepbel links laten liggen. Volgens sommigen zou deze sector te risicovol zijn en daarom is het verstandig om onze vingers daar niet aan te branden. Toch heeft deze sector geen windeieren gelegd voor de investeerders die het wel aandurfden om een ‘gokje’ te wagen.

Overigens moet daar bij verteld worden dat het juist binnen de technologiesector enorm belangrijk is om het kaf van het koren te scheiden. Deze sector heeft de afgelopen jaren immers genoeg ‘eendagsvliegen’ gekend. Mocht u willen profiteren van de koersbewegingen binnen deze sector, dan is een belegging in een technologie-ETF bijvoorbeeld een veiliger alternatief.

De technologiesector kent enorm veel winnaars

technosector

De afgelopen weken beginnen steeds meer beleggers zich af te vragen of de huidige markt niet te hard gestegen is. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de koers-winstverhouding binnen de Nasdaq 100 index de afgelopen maanden flink is opgelopen. Maar, daar moet bij verteld worden dat we nog steeds rond het niveau van het jaar 2014 bewegen.

Ook is op deze grafiek te zien dat de koers-winstverhouding vóór de financiële crisis nog veel hoger was. Wat dat betreft hoeft de huidige notering niet te betekenen dat technologieaandelen per definitie te duur zijn om in te investeren.

Juist binnen deze sector hebben diverse beursgenoteerde ondernemingen zich weten te ontpoppen tot absolute winnaars. Denk bijvoorbeeld maar aan aandelen als Google, Facebook, Tesla, Netflix en Amazon. Juist de afgelopen jaren hadden de wonden uit het verleden geheeld kunnen worden.