fouten van miljardair Sir Richard Branson

Sir Richard Branson begon zijn carrière in 1972 met Virgin Records. Sindsdien probeerde de serie-ondernemer al talloze markten te veroveren. Hoewel Branson bekend staat om zijn verschillende succesvolle bedrijven, zijn er ook tal van flops geweest. Hij leerde echter uit zijn fouten en dat maakt hem vandaag een multimiljardair.

Niet alles wat je doet, wordt een succes. Het is de manier waarop mensen om gaan met falen, dat bepaalt of ze succesvol worden of niet. Dit zijn 7 fouten die Richard Branson enorm veel heeft bijgebracht.

Student Magazine

Student Magazine was een magazine gemaakt door … studenten. Branson zag een grote toekomst voor het blad maar een potentiële overname ging niet door omdat beide partijen een verschillende visie hadden.

Virgin Records

Virgin Records verkocht in zijn eigen platenzaak muziek die in feite bedoeld was voor export. Zo ontweek Richard Branson een belasting van 33%. Branson werd gepakt en moest een boete van £60.000 betalen. Dit was voor hem een teken om alles meer serieus te nemen.

Virgin Cola

In 1994 wou Branson de strijd aan gaan met Coca-Cola maar Virgin Cola faalde. Achteraf gaf Branson toe dat wanneer je een grote speler gaat aanvallen, je product ook veel beter moet zijn.

Virgin Cars

Tussen 2000 en 2005 had de Virgin Group een website om auto’s te kopen en te verkopen. Volgens Richard Branson faalde Virgin Cars omdat ze niet de juiste invalshoek hadden om klanten te overtuigen.

Virgin Facebook

Nog voor Facebook en MySpace lanceerde Branson VirginStudent, een sociaal netwerk voor studenten – net zoals Facebook begon. In 2005 ging VirginStudent offline omdat er niet genoeg interesse was. Branson wist wel dat sociale media een enorme impact zou hebben.

Virgin Pulse

Toen Apple de iPod lanceerde in 2004 wist Branson dat hij iets gelijkaardigs moest maken. Maar op het moment dat Virgin Pulse werd uitgebracht, was het al te laat. Hier leerde hij dat je ergens op tijd de stekker uit moet trekken.

Virgin Brides

Branson lanceerde 1996 Virgin Brides waarbij hij zichzelf verkleedde in een bruid. In 2005 eindigde dit avontuur, volgens de miljardair omdat er te weinig ‘virgins’ zijn als bruid … of door zijn foto in een bruidsjurk.

Bron: Inc