Foto: grantcardonetv.com

Foto: grantcardonetv.com

Geen ‘war on cash’, zeg je? Grant Cardone is een self-made miljonair. Vorige zomer ging hij naar zijn bank met de vraag om 1 miljoen dollar cash geld van zijn rekening te halen. De bank vroeg achter de reden. Het antwoord van Cardone: ‘Je vroeg geen reden wanneer ik het geld op de rekening zette, waarom moet je dan nu een reden hebben wanneer ik het er terug af wil halen?’.

Dit is het verhaal van excuses die banken verzinnen wanneer je een grote som cash geld van je eigen rekening wilt halen. Geen war on cash, zeg je?

-1. Je moet met de belastingen een afspraak maken

Dit ongelooflijke antwoord kreeg Cardone op de vraag om zijn miljoen van zijn rekening te halen. Waarom zou hij met de belastingen moeten afspreken om zijn eigen geld terug te krijgen? Het is geen dividend of BTW dat hij moet betalen.

-2. Je hebt beveiliging nodig

Je voelt je misschien oncomfortabel met een grote hoeveelheid cash geld op zak. Maar tenzij je naar een bank gaat in een vijandige buurt of je hebt een leger stalkers met een zwarte band achter je aan, heb je geen beveiliging nodig. Beveiliging om met 1 miljoen rond te lopen is jouw beslissing, niet die van de bank.

-3. Je kan beter een cheque nemen

Laat je niet ompraten. Wanneer je 1 miljoen cash geld wil hebben, moet je niet tevreden zijn met een cheque of een andere oplossing.

-4. Je hebt een opleiding financiën nodig

Wat kan een bankbediende of een –manager jou leren over geld? Wanneer jij 1 miljoen cash geld van je rekening wil halen, ben jij de miljonair, niet de bankmedewerker. De bankmedewerker zou beter naar jou luisteren voor financieel advies.

-5. Je moet cash geld op voorhand bestellen

Wie dacht dat zijn geld veilig in de bank ligt te wachten tot je het terug komt halen, is verkeerd. Van zodra jouw geld in de bank terecht komt, verandert het in een cijfer. Banken hebben nooit veel cash geld in huis. Voor grote sommen moet je dus een afspraak maken … en dan krijg je boven staande vragen.

Wie zijn geld op een bankrekening laat staan moet oppassen. Het kan zijn dat het er niet meer is wanneer je het nodig hebt.

Bron: LinkedIn