Keep out

Weet je waarom het zo belangrijk is om te weten wat beleggers compleet negeren? Heel dikwijls presteren deze activa in de niet zo verre toekomst het beste. Kijk maar naar goud. Een jaar geleden moest niemand er iets van weten. Nu weten we weer beter. Maar wat is nu het meest gehaat?

Cash! Volgens Jesse Felder is cash geld momenteel het meest gehaat op de financiële markten. Hij ziet nog steeds potentieel in goud. Maar samen met de prijs is ook het sentiment gestegen. Cash geld, daar moeten beleggers tegenwoordig niets van weten.

Waarom?

Beleggers zijn vandaag bereid om geld te betalen om toch maar van hun cash geld af te geraken. Op een gegeven moment waren er voor $16 biljoen wereldwijde obligaties met een negatieve rentevoet. De laatste weken is dit bedrag terug afgenomen. Er waren zelfs bedrijven die geld toegestopt kregen van beleggers om hun cash geld om te ruilen voor bedrijfsobligaties.

Bedrijfsobligaties negatieve rentevoet (2)

Liever inkomen dan waarde

In de Verenigde Staten lag de rentevoet van de 30-jarige overheidsobligatie op een gegeven moment zelfs onder het inflatieniveau. En ook op de markt van Junk Bonds was het hek van de dam. Normaal gezien stijgen de rentevoeten in periodes dat het aantal faillissementen stijgt, logisch ook. Maar nu is er amper een stijging terwijl het aantal faillissementen de lucht in schiet.

Junk Bonds en faillisementen

En als dat nog niet genoeg bewijs is, storten beleggers zich ook massaal op alternatieven voor obligaties. Dividendaandelen, REIT’s, High Yield Bonds, … sinds QE begon in 2009 is de instroom van cash geld naar deze producten indrukwekkend. Beleggers zijn massaal bereid waarde op te offeren voor inkomen.

Warren Buffett ziet cash wél zitten

En in tegenstelling tot de meeste economen en beleggers is meester belegger Warren Buffett wél ‘fan’ van cash geld. Buffett is hebzuchtig wanneer anderen angstig zijn. Hij bouwt dan ook gestaag zijn berg cash geld verder op. Buffett ziet cash geld als een call optie zonder vervaldatum. Cash geld geeft hem de opportuniteit om in de toekomst te profiteren van koopjes. De winst die hij maakt met koopjes, is vele malen groter dan de kostprijs om cash geld niet te investeren. dan de kostprijs om cash geld niet te investeren.


Volgens iedereen is cash ‘trash’, maar binnen afzienbare tijd kan cash weer gewoon ‘king’ zijn.

Bron: The Felder Report