Bitcoin Blockchain

Na de euforische start van het jaar, zit de klad erin bij de cryptomunt Bitcoin. Vorig jaar steeg de munt nog 120% en tijdens de eerste dagen van 2017 vloog het hek bijna letterlijk van de dam. Nu staat de grootste digitale munt ter wereld op een verlies van 15%. Toch is er geen reden tot paniek, zegt Brian Kelly.

In 2016 kende Bitcoin weinig volatiliteit. De koersbewegingen van de laatste dagen zijn voor velen misschien een verrassing, maar toch is dat vrij normaal voor deze jonge munt. Doorheen de geschiedenis ging Bitcoin door meerdere van deze periodes om daarna altijd weer te herstellen en hogere regionen op te zoeken.

Bitcoin

Bitcoin wordt op dit moment gefnuikt door een onderzoek in China. China is bijzonder belangrijk voor Bitcoin omdat er het overgrote deel van de handel plaatsvindt. Op dagbasis worden er in dollar meer Bitcoins verhandeld dan goud via de goud-ETF GLD en 95% van de handel vindt plaats in China.

Je kan hier de gratis Bitcoin Gids downloaden …

Het onderzoek naar Bitcoin in China moet je met een korrel zout nemen

Het onderzoek naar Bitcoin is onderdeel van de kapitaalvlucht uit het land. Deze kapitaalvlucht bedroeg het afgelopen jaar $320 miljard. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt $13 miljard. Indien Bitcoin wordt gebruikt om kapitaal uit China te sluizen, zal het slechts een klein deel van de $320 miljard zijn.

Indien China maatregelen neemt tegen de kapitaalvlucht, zal er mogelijk een impact zijn op Bitcoin. Maar deze impact zal eerder beperkt zijn.

Op langere termijn zal Bitcoin verder zetten waarmee het begonnen is: een revolutie in de financiële sector. Via Bitcoin ontstaat er een beter, sneller, sterker en goedkoper financieel systeem. (Denk aan het volgende: vind jij het nog normaal dat in deze tijd een overschrijving nog steeds dagen duurt? Met Bitcoin gaat dat in seconden.)

Bitcoin zal dan ook:

  • Een echte munt worden
  • Een nieuwe activaklasse worden onder beleggers
  • Een vluchtoord worden voor globale onrust

Bitcoin en Blockchain gaan hand in hand

Met Bitcoin ontstond een totaal nieuwe sector: FinTech. De technologie achter Bitcoin, blockchain, werd de lieveling van de financiële revolutie en evolueerde zelfs tot buiten de financiële wereld. Daarom dat Bitcoin belangrijk zal blijven. Terwijl blockchain de wereld verovert, blijft Bitcoin de munt die daarbij het beste wordt gebruikt.

Eens meer beleggers, investeerders en gebruikers de voordelen van Bitcoin ontdekken, zal de volatiliteit opnieuw afnemen. Maar er is dan een groot verschil: naarmate de toepasbaarheid stijgt, stijgt de ook de vraag terwijl het aanbod steeds verder afneemt. Je moet geen raketgeleerde zijn om te weten wat dat met de prijs gaat doen.

Bron: CNBC