zilveraandelen

De kansen die je als belegger krijgt met zilver, zijn onwaarschijnlijk. Dit jaar steeg de zilverprijs al 35% en zilveraandelen een veelvoud. Maar de laatste weken verliest het edelmetaal wat van zijn pluimen. Deze correctie is mogelijk een nieuwe kans voor beleggers die de trein hebben gemist. Vooral met de zilveraandelen kan je uitzonderlijke rendementen boeken.

Voor beleggers die de stijging van de zilveraandelen met meer dan 100% sinds begin dit jaar hebben gemist, biedt er zich een nieuwe kans aan. Op lange termijn kan de zilverprijs alleen maar stijgen en is deze consolidatie slechts een voetnoot in een waanzinnige stierenmarkt.

De CEO van een van ’s meest prestigieuze zilvermijnen voorspelt zelfs een zilverprijs boven $100.

Stijging zilverprijs is kwestie van vraag en aanbod

De vraag naar de grondstof zilver zal de komende jaren bijzonder hard stijgen. Zilver wordt gebruikt in tal van industriële toepassingen zoals smartphones, tablets maar ook antibacteriële medische producten zoals verbanden en zonnepanelen. India en China zullen naar verwachting zo’n 1 miljard smartphones en tablets verkopen tegen 2020. Daar is veel zilver voor nodig.

Daarnaast is er ook nog de productie van zonnepanelen waar veel zilver voor nodig is. Voor 2016 schat men dat 13% van de totale vraag uit deze industrie komt. Ethyleenoxide producenten zullen naar schatting ook 25% meer zilver verbruiken. Maar voor een stijgende prijs zijn er natuurlijk 2 parameters nodig, naast de stijgende vraag is er ook nog de invloed van het aanbod. Maar ook daar staat het in de sterren geschreven dat de zilverprijs omhoog moet.

Keith Neumeyer, CEO van een van ’s werelds meest prestigieuze zilvermijnen, zegt dat zilver een heel beperkte grondstof is en dat er niet veel meer van te vinden is. First Majestic werd recent nog gecontacteerd door een Japans technologiebedrijf om rechtstreeks zilver te leveren in de toekomst. Dit is een perfecte indicatie van een tekort op de markt. Hoewel de vraag de komende jaren onverminderd zal blijven toenemen, zal de productie dit jaar voor het eerst sinds 2002 dalen, naar schatting met 5%.

Zilveraandelen zijn de grote winnaars

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zilverprijs zo sterk gestegen is dit jaar, al lijkt dit nog maar het begin te zijn. In elk geval kan je niet rond zilveraandelen heen. Kijk maar eens naar de algemene zilver-ETF Global X Silver Miners ETF (SIL). Deze ETF steeg dit jaar al van $15 naar $50.

SIL

En zelfs met deze fenomenale stijging staat de ETF nog ver onder de topkoers van 2011 wanneer SIL piekte op $94. Op dat moment piekte de zilverprijs rond $50. Wanneer Keith Neumeyer gelijk krijgt en de zilverprijs boven $100 noteert in de loop van de komende jaren, zal het record van $94 met gemak worden doorbroken.

Bron: David Morgan Blog

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER