clinton-trump

De Amerikaanse verkiezingen naderen hun hoogtepunt en is nog geen pijl op te trekken wie straks daadwerkelijk als winnaar uit de strijd zal komen. Wel is zeker dat de strijd tussen Clinton en Trump tot het einde toe enorm spannend zal blijven.

Trump is met name in de media opgevallen door zijn opmerkingen over China en Mexico. Zijn opmerkelijke uitspraken hebben er voor weten te zorgen dat hij op dit moment mag meedoen aan de eindstrijd. Toch heeft zijn populariteit ook wat deukjes opgelopen dankzij de opmerkingen van Trump over onder andere de mensen die de dupe waren tijdens de huizenmarktcrisis en zijn belastingontduiking.

Clinton en Trump willen volop gaan investeren

Clinton maakt wat dat betreft een stabielere indruk. Met minder opvallende uitspraken probeert zij de kiezers voor haar te winnen. Ondanks de grote verschillen tussen beide presidentskandidaten, is er ook nog iets waar Clinton en Trump het allebei over eens zijn.

Clinton en Trump zijn beide van mening dat de overheidsinvesteringen weer flink moeten gaan toenemen. Zo hebben beide presidentskandidaten plannen om miljarden dollars te investeren in onder andere infrastructuur en onderwijs.

overheid-amerika

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Amerikaanse overheidsinvesteringen als percentage van het bruto binnenlands product sinds de jaren ’60 flink zijn afgenomen. De investeringen moeten vandaag de dag voornamelijk komen vanuit de particuliere sector. Daar willen Clinton en Trump echter verandering in gaan brengen.