Jack Ma miljardair

Jack Ma, CEO van internetgigant Alibaba en 2e rijkste Chinees, zegt dat globalisatie veel meer is dan alleen het uitwisselen van goederen en geld. Wanneer handel stopt, waar Donald Trump op aanstuurt met zijn protectionistische maatregelen, dan begint er oorlog –aldus de Chinese miljardair.

De oprichter van Alibaba was in Australië om een nieuw hoofdkwartier te openen voor de e-commerce gigant. Hij sprak er vrijuit over globalisatie en internationale handel.

Eerder dit jaar zei hij nog in een onderhoud met Donald Trump dat hij 1 miljoen banen zou creëren in de Verenigde Staten. Maar nu waarschuwt hij de president van de Verenigde Staten voor de gevolgen van het afbouwen van handelsverdragen.

Donald Trump heeft al maatregelen genomen om Amerika terug te trekken uit allerhande handelsverdragen. Jim Rogers waarschuwde recent nog dat een handelsoorlog onvermijdelijk zorgt voor een echte oorlog. Jack Ma treedt Rogers hier in bij.

‘Waar handel stopt, begint er oorlog’, zegt Jack Ma. Globalisatie is veel meer dan alleen het uitwisselen van goederen en geld. Globalisatie gaat om het verhandelen van waardes en cultuur.

‘Maar piekeren over het afbouwen van globalisatie zal het probleem niet oplossen’, aldus Jack Ma. Hij wil actief meewerken aan het promoten van globale handel. Hij ziet zelfs toekomst in e-hubs waarbij kleinere e-commerce bedrijven dezelfde voordelen kunnen genieten dan de grote multinationals.

Bron: RT