Jongeren en succes

Jongeren hebben dikwijls het gevoel dat ze de wereld aan kunnen, dat ze het beter weten. We spreken uit ervaring, vroeger hadden wij ook dat gevoel. Nu weten wij wel beter 😉 Jongeren zijn er dan ook van overtuigd dat het succes voor hun voeten ligt. Maar daarbij vergeten ze toch enkele belangrijke zaken.

Dit zijn 7 regels tot succes die veel jongeren niet goed begrijpen.

# 1. Je bedrijf is jouw identiteit

Het was nooit zo gemakkelijk om een eigen bedrijf te beginnen. Jongeren staan ook op hun vrijheid en durven vaak de stap naar zelfstandigheid te nemen. Maar ze vergeten dat hun bedrijf een reflectie is van zichzelf.

Mensen voelen zich aangetrokken tot jouw bedrijf om wie jij bent, niet wat je doet. Wanneer jij geen inhoud hebt, zal jouw bedrijf ook geen inhoud uitstralen.

# 2. Het is niet belangrijk hoeveel volgers je hebt

Sociale media is niet meer weg te denken uit de wereld. Maar jouw succes valt niet te meten aan de hand van het aantal volgers dat je hebt. Volgers kunnen gekocht worden. In plaats van het aantal volgers is de betrokkenheid van die volgers veel belangrijker. Je moet kunnen uitleggen wat je doet, je moet een gemeenschap creëren.

# 3. Merkkledij is niet belangrijk

Niemand zal opmerken hoeveel merkkleren je draagt. Het is belangrijk dat je er goed en verzorgd uitziet. Maar of dat nu met merkkledij is of niet, daar zal niemand nog van wakker liggen.

# 4. Waar je het diploma haalt, is niet belangrijk

Opleiding is bijzonder belangrijk, maar waar jij het diploma haalt, bepaalt niet of jij succesvol zal worden of niet. Een diploma van een hoog aangeschreven Universiteit maakt jou nog niet de slimste persoon in de kamer. Wat je leert is belangrijk, niet waar.

# 5. Niemand geeft om die mooie auto

Wanneer je denkt dat een dure auto onder je gat je een status van succes geeft, heb je het verkeerd. Je kan een mooie auto kopen, maar gebruik het niet als definitie van jouw succes. Wil je succes, moet je niet oppervlakkig doen.

# 6. Alles draait om hoe je iets doet, niet wat je doet

Wanneer je op anderen neerkijkt, zal niemand naar je luisteren. Je moet nederig blijven en luisteren naar het advies dat anderen willen geven. Omring jezelf met experten die al jarenlang ervaring hebben. Gebruik passie en enthousiasme om te laten zien wat je waard bent.

# 7. Je hebt nergens recht op

Het is niet omdat je geboren bent in een tijdperk van technologische (r)evolutie dat je het recht hebt op meer dan een ander. Je krijgt wat je geeft, dus geef meer dan je krijgt. Als je denkt dat de wereld er is voor jou, zal het een korte rit worden.

Bron: Entrepreneur