Jongeren in hun 20-er jaren ondergaan enorme veranderingen in hun leven. Ze studeren af, vinden een job, trouwen, kopen een huis, krijgen kinderen, bouwen hun carrière verder uit, … Al deze gebeurtenissen kunnen een enorme financiële impact hebben. Toch zijn er 7 doelen die ze zouden moeten bereiken, ongeacht wat er gebeurt.

Een financieel plan is bijzonder belangrijk. Het helpt om jouw financiële doelstellingen sneller te bereiken. Deze 7 financiële doelstellingen zou iedereen voor zijn 30e bereikt moeten hebben.

-1. Geen schulden

Voor een hypothecaire lening kan je nog een uitzondering maken, zolang je het kan betalen, maar voor de rest zijn er geen excuses. Wil je optimaal profiteren van jouw inkomsten, mag je geen schulden meer hebben. Schulden vertragen de opbouw van jouw vermogen.

-2. Sparen voor je pensioen

Het beste tijdstip om te sparen voor jouw pensioen, is wanneer je nog jong bent. Veel jongeren vergeten dat echter omdat het pensioen nog zo ver af is. Wie er zo jong mogelijk mee begint, kan er zo lang mogelijk de vruchten van plukken. Sparen voor je pensioen zou een maandelijkse gewoonte moeten worden … en blijven.

-3. Sparen voor je huis

Wanneer je nog geen huis hebt gekocht, is het belangrijk dat je op voorhand al wat spaart. Hoe meer je zelf kan betalen voor je eigen huis, hoe beter de voorwaarden bij de bank, hoe minder je moet lenen en hoe lager de last van de afbetaling is.

-4. Leg een noodfonds aan

7 op 10 mensen loopt ooit tegen een zware financiële tegenslag aan. Toch vinden de meeste middenklassers het niet nodig om geld aan de kant te zetten om zo’n tegenslag op te vangen. Het ontbreken van een noodfonds is een groot probleem. Wanneer je geen geld achter de hand houdt, moet je gaan lenen in geval van nood. En dan kan het snel uit de hand lopen.

-5. Focus op je carrière

Je kan financieel alleen maar groeien wanneer je op het einde van de maand geld kan overhouden. Dat wil zeggen dat je meer moet verdienen dan je uitgeeft. Je kan geld overhouden door te sparen, maar je kan meer overhouden wanneer je meer gaat verdienen. Geld besparen is beperkt, geld verdienen is onbeperkt.

-6. Ontwikkel sterke financiële gewoontes

Wanneer je een goede gewoonte ontwikkelt in je jonge jaren, blijven deze je hele leven een positieve invloed uitoefenen. Maak het jezelf gewoon om je rekeningen altijd op tijd te betalen, om jezelf eerste te betalen voor je geld gaat uitgeven, … Maak ook van sparen en regelmatig beleggen een goede gewoonte, je bankrekening zal je dankbaar zijn.

-7. Werk niet voor geld

Als je werkt voor geld, geef je de macht aan je werkgever. Wie er niet voor kan zorgen dat hij geld verdient in zijn slaap, zal werken tot hij sterft. Werken voor geld is wat ze je leren in school, maar wie zijn geld voor hem kan laten werken, zal rijker worden dan de rest. Laat je geld voor jou werken door je eigen baas te worden, je eigen bedrijf te starten of door te investeren.

Bron: The Balance