Miljardair Mark Zuckerberg

Volgens Forbes zijn er nog maar 14 miljardairs onder 40 jaar, dat zijn er 3 minder dan vorig jaar. 9 van de 14 verdiende hun strepen in de technologiesector en de helft woont in Californië. Samen bezitten ze zo’n $113,7 miljard. Van de 14 zijn er slechts 2 die jonger zijn dan 30 jaar.

Snap Inc.

De jongste miljardair ter wereld is Evan Spiegel, CEO van Snap Inc. (het voormalige Snapchat). De 26-jarige Spiegel haalde dit jaar nog $1,8 miljard op voor zijn bedrijf waardoor de waardering van Snap Inc. op $18 miljard komt. Dat brengt zijn persoonlijk vermogen op $2,1 miljard.

De 2e miljardair onder 30 jaar is Bobby Murphy, medeoprichter van Snapchat. Snapchat werd Snap Inc. omdat Spiegel en Murphy het bedrijf willen uitbreiden naar hardware voor sociale media. Dat bleek recent nog met de introductie van de zonnebril van Snap Inc.

Facebook

De rijkste miljardair onder 40 is natuurlijk Mark Zuckerberg van Facebook. Zuckerberg alleen is al goed voor de helft van het totale vermogen van alle miljardairs jonger dan 40. Aan de huidige beurskoers van Facebook wordt het vermogen van Zuckerberg geschat op $55 miljard.

Zuckerberg kwam in 2008 voor de eerste keer op de lijst met een fortuin van $1,5 miljard, sindsdien is zijn ster alleen maar blijven stijgen. Zuckerberg is momenteel zelfs een van de 5 rijkste personen ter wereld. Recent liet hij nog weten $3 miljard te schenken aan liefdadigheid om in de toekomst ziektes beter te kunnen bestrijden.

Andere Facebookmiljardairs op de lijst onder 40 zijn medeoprichter Dustin Moskovitz en Napster-oprichter en vroege investeerder Sean Parker. Parker was ook kort President van Facebook.

Airbnb

Verder wordt de lijst aangevuld met Brian Chesky, Joe Gebbia en Nathan Blecharczyk van Airbnb. Airbnb is een van de grootste niet-beursgenoteerde bedrijven in de VS met een waardering van $30 miljard.

Ubiquiti

Ook voormalig Apple medewerker Robert Pera nestelt zich tussen de rijkste mensen onder 40. Pera is oprichter van Ubiquiti Networks dat draadloze producten maakt. Dit bedrijf ging in 2011 naar de beurs en heeft nu een marktwaarde van $4,4 miljard.

Vrouwen

Er staan geen vrouwen in de lijst van Forbes. De enige vrouw die er vorig jaar nog tussen stond was Elizabeth Holmes van Theranos. Maar dat bedrijf kwam dit jaar in opspraak waardoor Forbes het bedrijf nu zo goed als waardeloos schat.

Verdwenen

Naast Holmes verdween ook Jack Dorsey van Twitter en Square uit de lijst door de daling van beide beurskoersen. Whatsapp oprichter Jan Koum en Uber oprichter Travis Kalanick verdwenen omdat ze dit jaar 40 werden.

Bron: Forbes