(ABM FN-Dow Jones) Wall Streeft heeft na een lang weekend moeite om richting te kiezen.

De Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index noteren nipt boven de slotkoersen van afgelopen vrijdag. Maandag waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Memorial Day.

“Een voorzichtige start, ondanks de aanhoudende vrees voor het handelsconflict tussen China en de VS”, stelde marktanalist David Madden van CMC Markets.

“Ik denk dat ze wensen dat ze [China] de deal hadden gemaakt die op tafel lag voordat ze probeerden te heronderhandelen”, tekende persbureau Bloomberg maandag op uit de mond van president Donald Trump.

“Ze willen graag een deal sluiten. Wij zijn niet klaar om een deal te sluiten”, vervolgde de president, die waarschuwde dat de importheffingen op Chinese goederen makkelijk flink omhoog kunnen.

Toch gelooft Trump nog altijd in een deal met China. “Ik denk dat ergens in de toekomst China en de VS absoluut een geweldige handelsdeal sluiten, en daar kijken we naar uit”, citeerde persbureau AFP de president gisteren.

Analist Madden wees er op dat de Amerikaanse tienjaarsrente vandaag daalde naar 2,271, het laagste niveau sinds september 2017. “En dat onderstreept het gebrek aan risicobereidheid onder obligatiehandelaren”, voegde hij toe.

Vanwege de bewegingen op de obligatiemarkten, is Madden wel wat verrast door de trend op de aandelenmarkten.

Macro-economisch was er goed nieuws. Het consumentenvertrouwen steeg deze maand volgens The Conference Board van 129,2 naar 134,1. En ook de huizenprijzen in de grootste steden van Amerika blijven oplopen.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1168. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1179 en bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag stond er een stand van 1,1191 op de borden.

De olieprijs noteerde tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse fabrikanten van landbouwmachines, die al kampen met een jarenlange neergang, staan dinsdag onder druk, vanwege het Amerikaanse handelsconflict met China en de de daaruit voortvloeiende hogere kosten voor staal en onderdelen die voor de bouw van de machines worden gebruikt. Desondanks noteerde Deere & Co slechts 0,1 procent lager.

Kabelbedrijf Altice USA bindt de strijd aan met mobiele aanbieders in de VS, door abonnementen aan te gaan bieden voor 20 tot 30 dollar per aansluiting. Dat meldde The Wall Street Journal dinsdag. Het aandeel wint 0,4 procent.

Betaalbedrijven Global Payments en Total System Services (TSYS) willen door een aandelenruil fuseren om een leidende marktpositie te krijgen in deze concurrerende markt. De omzet zal door de fusie uitkomen rond 8,6 miljard dollar, het aangepaste EBITDA-bedrijfsresultaat rond 3,5 miljard dollar en de aangepaste vrije kasstroom op 2,5 miljard dollar. Het aandeel Global Payments daalt 2,2 procent, terwijl Total System Services 5,6 procent wint.

Alibaba wil een tweede beursnotering in Hong Kong, schreef persbureau Bloomberg. Alibaba, dat in 2014 nog 25 miljard dollar ophaalde met een notering in de Verenigde Staten, zou de notering in Hong Kong later dit jaar willen aanvragen en zo 20 miljard dollar ophalen. Het aandeel daalt in New York 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.