goud

Het beursjaar 2016 verliep min of meer als een achtbaanrit. Alleen als we ons al focussen op de goudprijs, dan kunnen we al zien dat de schommelingen behoorlijk heftig waren. Terwijl het gele edelmetaal tijdens de eerste helft van het jaar meer dan 30% in waarde wist te stijgen, kwam de opmars in het tweede deel duidelijk tot stilstand.

De analisten van U.S. Global Investors zijn echter van mening dat er goed nieuws op komst is voor de goudkevers. Aan het begin van dit jaar had de goudprijs te maken met een daling van twee maal de standaarddeviatie van het gemiddelde, en de historie wijst uit dat op dat moment een bodem dichtbij kan zijn.

Historisch koopsignaal bij goud

koopsignaal-goud

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek, afkomstig van U.S. Global Investors, zien dat we wel mogen spreken van een ‘historisch’ moment. Voor het laatst werd dit signaal afgegeven in het midden van het jaar 2013 en ook toen wist de goudprijs terug te stijgen richting haar gemiddelde. Dit wist destijds te zorgen voor een stijging van de goudprijs met meer dan 20% in slechts 2 maanden tijd!

Voorlopig is de goudprijs goed uit de startblokken gekomen. Gezien de bovenstaande grafiek mogen de goudbeleggers op nog meer spektakel hopen.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!