Daling goud

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de goudprijs een dubbele (en hogere) bodem had neergezet. Dit is een duidelijk signaal dat de dalende trend definitief gebroken is. Toch blijven veel beleggers sceptisch ten opzichte van het gele edelmetaal. Vreemd, want er vond opnieuw een bijzondere gebeurtenis plaats: een lange termijn golden cross.

Een golden cross is wanneer het gemiddelde van de laatste 50 dagen/weken het gemiddelde van de laatste 200 dagen/weken opwaarts kruist. De golden cross van het 50- en 200-daags gemiddelde is niet zo’n sterke indicator, maar die van het 50-weeks en 200-weeks gemiddelde wel.

De laatste keer dat het 50-weeks gemiddelde het 200-weeks gemiddelde opwaarts doorkruiste was in 2002. Op dat moment stond de goudprijs op het niveau van $290 en keek het gele edelmetaal (op een correctie in 2008 na) niet meer om totdat het voorlopige record van $1.923 op de tabellen stond.

Nu is er weer zo’n golden cross van het wekelijks gemiddelde.

Golden Cross goudprijs

De laatste 25 jaar kwam deze gebeurtenis maar 4 keer voor. Iedere keer was dit een sterke indicator dat de goudprijs hoger zou gaan over een periode van 3 tot 10 jaar. Na de dubbele, hogere bodem is dit opnieuw een bijzonder positief signaal voor de goudprijs.

Golden Cross bij zilver?

Op de zilvermarkt is er nog geen lange termijn golden cross te zien, al is deze niet meer zo ver af. Het 50-weeks gemiddelde van de zilverprijs bedraagt $17,56 en het 200-weeks gemiddelde ligt op $18,07.

Golden Cross zilverprijs

De zilvermarkt kende de laatste 15 jaar 2 golden crosses. De eerste keer – in 2003 – ging de zilverprijs van $4,70 naar $21,44 en de tweede keer – in 2009 – steeg de zilverprijs van $17,80 naar het voorlopige recordniveau van $49,82.

Dit is geen indicator die de evolutie van de edelmetalen voorspelt op korte termijn, maar op langere termijn ziet het er bijzonder goed uit. Daar kan je als belegger nu van profiteren door voor de rest van de markt je posities in te nemen. Nu kan het nog! Nu zijn goud, zilver en de mijnaandelen nog goedkoop.

Mis deze kans niet!

Bron: SilverDoctors

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER