(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het rood.

Na twee groene dagen op de beurzen gingen de aandelenmarkten in Azië en Europa donderdag weer omlaag.

De volatiele aandelenmarkten laten zien dat beleggers tussen hoop en vrees leven, aldus Vikas Pershad, portefeuillemanager bij M&G Investments. “De markten zijn niet kapot. Wat we zien is een zeer grote kloof tussen de huidige wereld en de ingeprijsde toekomst”, benadrukte de analist.

De Amerikaanse Senaat stemde vannacht in Washington unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. De wet moet morgen nog wel worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, maar dit zou waarschijnlijk geen problemen moeten opleveren.

Vanmiddag kregen beleggers inzicht in de Amerikaanse steunaanvragen voor de week eindigend op 21 maart. Deze aanvragen explodeerden, zoals ook was voorzien, met 3 miljoen stuks tot 3,3 miljoen. Economen rekenden op een enorme stijging, maar de ramingen liepen ver uiteen. 

Dit enorme banenverlies laat volgens analisten van BCA Reserch exact zien waarom de Fed zo snel heeft gehandeld en met allerlei noodmaatregelen kwam.

Verder bleek uit een derde raming dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2019 met 2,1 procent groeide. Dat was gelijk aan de vorige raming en ook in lijn met de groei in het derde kwartaal.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 3,1 procent tot 23,71 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 27,06 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0950. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0916 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0884 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Rich Williams is opgestapt als CEO van Groupon, terwijl chief operating officer Steve Krenzer zijn functie eveneens heeft neergelegd. De reden van het vertrek van de twee bestuurders werd niet vermeld. Aaron Cooper, Groupons topman in Noord-Amerika, is door de raad van bestuur aangesteld als interim-CEO. 

Micron Technology boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 1,62 miljard dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde van 5,84 miljard naar 4,80 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal mikt Micron op 4,6 miljard tot 5,2 miljard dollar aan omzet. Het aandeel opent vermoedelijk 5,5 procent hoger. CEO Sanjay Mehrotra klonk in een toelichting op de cijfers dan ook behoorlijk optimistisch. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 1,2 procent tot 2.475,56 punten, de Dow Jones index won 2,4 procent tot 21.200,55 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 7.383,30 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties