Nieuwe iPhone

Er is al veel geschreven over de nieuwe iPhone voor 2017. Het is de 10e verjaardag van de iPhone en veel liefhebbers en analisten zitten te wachten op een bijzonder toestel. Een nieuw lek maakt alvast duidelijk dat de nieuwe iPhone waarschijnlijk veel groter zal zijn dan anderen modellen. Helaas zal hij ook veel duurder zijn.

Volgens Nikkei, ’s werelds grootste financieel dagblad, zal Apple in het najaar 3 nieuwe iPhones introduceren. De normale cyclus van de iPhone zet zich verder waarbij een iPhone 7S en een iPhone 7S Plus de gewone iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen opvolgen. Maar daarnaast komt er ook nog een iPhone 8 (of iPhone X zoals anderen hem noemen) met een OELED-scherm van maar liefst 5,8 inches.

Dit maakt dat de iPhone 8 veruit het grootste toestel zal zijn in het productgamma van de iPhones. Het zal ook de grootste smartphone ter wereld worden, al zal Samsung eerst met die eer gaan lopen via zijn nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Goed nieuws voor diegene die niet graag met een groot toestel rondlopen is dat Apple de randen rond het scherm veel kleiner zal maken waardoor de grootte van het volledige toestel alsnog rond de normale afmetingen ligt.

Doordat de randen verdwijnen, zal Apple de HOME-knop en een soort functioneel menu in het beeldscherm inbouwen, gelijkaardig aan de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro.

Het grootste nadeel van de nieuwe iPhone zal vermoedelijk de kostprijs worden. Aangezien Apple alle nieuwe technologieën in het nieuwe vlaggenschip wil steken om de concurrentie met Samsung de strijd aan te binden, loopt het kostenplaatje sterk op. Opnieuw zijn er geruchten dat het nieuwe, duurdere toestel van Apple tot $1.000 zou kunnen kosten.

Bron: Forbes

Foto credit: Tech Driven Times