Donald J Trump 45e president

De Amerikaanse regering besloot vorige week om een militaire aanval uit te voeren op de Syrische basis bij de stad Homs. Deze aanval was volgens Trump een reactie op de gifgasaanval van de Syrische regering die er voor wist te zorgen dat tientallen onschuldige Syrische burgers om het leven kwamen. Een groot gedeelte daarvan bestond uit kinderen.

De Amerikaanse aanval vond op vrijdagnacht plaats. In de wereld werd er verschillend gereageerd op de Amerikaanse aanval. Zo stonden de Amerikaanse bondgenoten duidelijk achter de beslissing van Donald Trump, maar Poetin veroordeelde dit besluit. Hij liet weten dat deze Amerikaanse actie er voor kan zorgen dat de spanning tussen Amerika en Rusland verder zal gaan toenemen.

Amerikaanse aanval heeft effect op de markten

amerikaanse-aanval-1

Op de markten werd er allereerst geschokt gereageerd op de Amerikaanse aanval. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de S&P 500 index nabeurs flink waarde moest inleveren.

amerikaanse-aanval-2

De goudprijs wist daarentegen te profiteren van de Amerikaanse aanval. Juist in tijden van onzekerheid vluchten beleggers naar goud en dat werd op vrijdagnacht opnieuw zichtbaar.

Gezien het feit dat de geopolitieke spanningen in de wereld de afgelopen maanden flink zijn opgelaaid, moet de beweging van afgelopen vrijdag ons wakker schudden. De kans is namelijk groot dat we dergelijke momenten ook in de nabije toekomst zullen gaan meemaken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!