Lexus Sport Yacht

Lexus, het luxemerk van Toyota, presenteerde afgelopen week zijn eerste luxe-jacht. De Lexus Sport Yacht is een concept boot die momenteel nog niet te koop is, maar Toyota onderzoekt wel de mogelijkheid om de jacht in productie te brengen.

Vorig jaar kondigde Mercedes ook al een luxe-jacht aan. Daar zouden er slechts 10 van verkocht worden. Toyota wil nu met deze luxe-jacht ook zijn stempel drukken in het luxesegment. De luxe-jacht van Lexus is onderdeel van de Toyota Marine Department.

De Lexus Sport Yacht produceert 885 pk, is 13 meter lang, heeft 2 Lexus V8 motoren, haalt een topsnelheid van 80 km/u en kan 8 personen vervoeren. De romp en andere structuren van de boot zijn gemaakt van koolstofvezel met versterkte kunststof, een materiaal dat vaak gebruikt in high-performance auto’s.

Lexus Sport Yacht 2

De Lexus Sport Yacht heeft geen slaapvertrekken, maar wel een douche en keuken met oven en koelkast.

Markt voor luxe-jachten zijn Japan en de VS

Toyota Marine Department werd opgericht in 1990 en lanceerde zijn eerste jacht in 1997. Het is een van de meest succesvolle producenten van luxe-jachten in Japan, maar het exporteert deze niet. De jachten van Toyota worden alleen in Japan verkocht.

Met de Lexus Sport Yacht probeert Toyota de eerste stappen te zetten buiten Japan. De markt van luxe-jachten concentreert zich vooral in de Verenigde Staten. Vandaar dat de Lexus Sport Yacht werd voorgesteld in Miami.

Bron + foto’s: CNN Money