Goudprijs hoger

De onrust onder de goudbeleggers is verre van weg. Het sentiment draait weer van positivisme naar negativisme. De wonden na 5 jaar berenmarkt zijn erg diep. Beleggen in goud en zilver is nooit gemakkelijk. Dit is het belangrijkste dat je nu moet weten. (Dit is een update van ons artikel van 14 oktober)

Onrust is voor niets nodig, wat ons betreft. Sterker: zoals we eerder reeds beschreven zijn dit soort correcties een noodzakelijk kwaad voor een nieuwe stierenmarkt.

Geen enkele prijsstijging gaat in één rechte lijn omhoog.

3 stappen vooruit, en weer 1 of 2 terug. Dat is hoe een gezonde bull trend zich nu eenmaal ontwikkelt.

Maar laten we eens voor u kijken hoe ver de huidige ‘stappen terug’ nog zullen reiken. Voor tussentijdse correcties maken we altijd graag gebruik van de Fibonacci-reeks. Deze telling komt overal in voor, vooral op de financiële markten.

Goud

De Fibonacci retracement is een perfecte tool om correcties in perspectief te plaatsen. Laten we eens kijken wat dit oplevert voor de goudprijs.

Goud Fibonacci

Op de bovenstaande grafiek hebben we de Fibo-telling toegepast vanaf de bodem in december 2015 tot en met de piek in juli 2016. Het eerste Fibonacci-niveau (38,2%) ligt dan rond 1.250 USD/ounce. Het tweede Fibonacci-niveau (50%) ligt rond $1.215, ongeveer het huidige niveau.

M.a.w. goud heeft z’n eerste én tweede belangrijke correctie al achter de rug.

Mocht de correctie doorzetten, dan kan de goudprijs terugzakken tot het 61,8% niveau, en nog steeds zou de bull trend dan intact zijn. Dat niveau ligt rond 1.170 USD/ounce.

Kortom, goud kan nog eens met 50 USD dalen en nog steeds in een stierenmarkt zitten. Zo krachtig is de huidige nieuwe trend!

<<< Ontvang 1 gram goud gratis >>>

Zilver

Elders in de markt voor edelmetalen worden de limieten van de correctie ook stilaan bereikt. Wat dacht u van het technisch beeld bij zilver?

Zilver Fibonacci

Zilver, beter bekend als de volatiele variant van goud, zakte inmiddels door naar het Fibo-niveau van 50%. Na een herstel zakte zilver terug tot aan het 50% Fibonacciniveau, een mogelijke daling tot het 61,8%-niveau zit er dus nog in.

Afwachten brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Want als zilver draait, dan schiet de prijs wellicht opnieuw omhoog. En dan holt weer iedereen achter elkaar aan. (We zagen het al zo vaak).

<<< Zilver kopen? 5 Tips! >>>

Goudmijnaandelen

Ook bij de mijnaandelen is het zwaarste leed geleden, wat ons betreft. Kijkt u maar eens naar de Fibonacci-retracement-formatie op de bewuste grafiek.

HUI Fibonacci

Ook hier werd het 50%-niveau getest, rond 200 punten. De sell-off van het Trump-effect bracht de daling in de buurt van het 61,8%-niveau, op 180 punten.

Op drie fronten zien we dat de daling voor goud, zilver én de mijnaandelen stilaan de limieten heeft bereikt. Een bijkomende (laatste) correctie sluiten we niet uit, maar we verwachten eerder dat deze kort en heftig zal zijn.

CONCLUSIE: De juiste strategie van handelen is wat ons betreft nu al (deels) positie innemen, en op de grote beweging, naar boven of naar beneden, de rest van de positie inkopen. Dan zit je op korte termijn altijd goed.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER