Porsche e mission

Het team van Slim Beleggen ziet kansen ontstaan in de markt voor Lithium, en deze timing is erg bewust gekozen. Ltihium is namelijk geen onbekende. De grondstof kwam het op radar bij vele beleggers nadat enkele jaren terug duidelijk werd dat elektrische wagens de toekomst zouden worden.

Door de opkomst van Tesla, en specifiek het bericht dat deze autobouwer z’n eigen batterijfabriek ging bouwen, sloegen de stoppen door in de lithiummarkt. Beleggers sprongen op alles wat linksom en rechtsom te maken had met lithium.

De zogenaamde lithiumaandelen gingen in sommige gevallen parabolisch. Zonder dat hier uiteindelijk een grondige basis voor was. De hype kwam er snel. Gezien de ontwikkelingen van hypes in de grondstoffenmarkt, in het verleden, lieten onze analisten dit traject wijselijk aan zich voorbij gaan.

De gevolgen zijn helaas weer pijnlijk duidelijk: niet lang na de hype, volgde de ontnuchtering. De weg naar het succes is immers nog lang, en bezaaid met vele obstakels. De koersen doken weer net zo hard naar beneden als ze eerder omhoog schoten.

Vele beleggers zitten ondertussen op de blaren.

Na de afkoelingfase treed nu de fase van het gezonde realisme in voor de lithiumsector. De tijd van het echte groeiparcours lijkt nu stilaan aangebroken.

Want de meeste fabrikanten van elektrische wagens voorzien de massaproductie van middenklasse wagens, voor het brede publiek, naar 2017 en 2018 toe. Dit betekent een vraagimpuls naar batterijen. En dus ook naar lithium, de grondstof voor deze batterijen.

Kijkt u even naar de volgende grafiek van Visual Capitalist, die effectief laat zien wat er staat te gebeuren in de komenden jaren:

Batteries 2020

De productiecapaciteit van lithiumbatterijen zal op 5 jaar tijd verDRIEvoudigen!

Wie de markt van lithium niet kent, verwacht dat de opwaartse prijsdruk hierdoor giganisch zou zijn. Dat is in theorie zo, maar in de praktijk werkt de lithiummarkt net iets anders.

Lithium wordt immers verkocht middels termijncontracten. Grote spelers, producenten en afnemers, spreken prijzen met elkaar af over de langere termijn. Dit maakt de markt voor lithium ondoorzichtig voor de buitenwereld.

Of anders gesteld: het is moeilijk om een dagprijs op lithium te plakken.

Toch worden er diverse statistieken en prijsdata verzameld, zodat instituten tot een prijsbepaling voor lithium kunnen komen. Hieronder ziet u zo’n prijsgrafieken voor de 2 belangrijkste lithiumproducten in de afgelopen jaren.

Lithium_contract_price

U ziet zelf dat in de voorbije jaren de gemiddelde prijzen voor lithium weliswaar stegen, maar helemaal niet zo hard als sommige lithiumaandelen.

Pas recent, in 2016, is er sprake van een reële uitbraak van de lithiumprijs, voor meerdere producten!

Dit was het ultieme signaal voor de analisten van het Grondstoffen Rapport om zich vast te bijten in deze bijzonder interessante materie. Want hoe je het draait of keert, lithium zal een belangrijk deel van onze toekomst gaan bepalen.

In de voorbije maanden hebben ze alle lithiumspelers tegen het licht aan gehouden, en het moet gezegd dat er behoorlijk wat ‘troep’ in de markt zit. Dat is helaas altijd zo na een hype.

Het was vooral een zaak om het kaf van het koren te scheiden, en vervolgens te wachten op het juiste moment om toe te slaan. Dit moment is nu aangebroken. Q4 van 2016 lijkt een perfect ogenblik om lithium op onze radar te plaatsen.

En meteen zagen onze analisten kans in 2 lithiumaandelen.

In deze uitgebreide lithium-special van het Grondstoffen Rapport pakken we uit met 2 intensieve analyses van deze lithiumaandelen.

  • De eerste is een effectieve lithiumproducent, met activa in Zuid-Amerika.
  • De tweede positie is een opkomende lithiumproducent, met activa in Canada.

De twee lithiumaandelen werden geselecteerd uit een bulk van tientallen aandelen, omdat ze van de hoogste kwaliteit zijn, en tegen een goede prijs te kopen zijn op de beurs. Bovendien liggen beide koersen er technisch erg interessant bij.

De timing kan wat ons betreft niet beter, zowel fundamenteel als technisch.

Maak ook gebruik van onze uitgebreide en intensieve studie over lithium. Het is voor velen nog een onbekend segment, maar het potentieel is gigantisch, én wordt bovendien concreet.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>