financieel adviseur

Kevin Neal is al jarenlang financieel adviseur van de superrijken in de Verenigde Staten. Zijn firma geeft advies in opbouw en bescherming van vermogen. Wie rijk wil worden, moet zich ook gedragen als een rijke. Iedereen kan dan ook het advies van Kevin Neal volgen.

# 1. Denk na over de gevolgen van belastingen

Belastingen moeten we nu eenmaal allemaal betalen, ook de superrijken. Maar de superrijken verafschuwen belastingen niet, ze omarmen ze. Ze maken zo veel mogelijk gebruik van de belastingvoordelen om hun aanslagbiljet te verkleinen. Haal het maximale uit je belastingen.

# 2. Volg de massa niet

Veel beleggers volgen de kudde en durven niet op een ander niveau te beleggen. Door te doen wat iedereen doet, ga je het verschil niet maken. Superrijken beleggen bijvoorbeeld in private investeringen, commercieel vastgoed of maken gebruik van optieconstructies.

# 3. Ze we werken samen met ‘slimme’ mensen

Met slimme mensen bedoelt Kevin Neal specialisten in hun vakgebied. Je kan niet met alles bezig zijn. Superrijken doen waar ze goed in zijn en laten de rest over aan anderen, die op hun beurt weer de beste zijn in hun vakgebied. Hun boekhouders kennen alle ‘trucjes’, hun financieel adviseurs kennen de beste investeringen, …

# 4. De structuur van hun activa

De superrijken hebben niet alleen veel geld, ze hebben ook een structuur waardoor ze hun welvaart kunnen beschermen. Ze denken vooruit in de toekomst, ze denken eraan hoe ze hun geld veilig kunnen beschermen zodat ook hun kinderen er van kunnen genieten.

# 5. Schulden zijn niet slecht

Superrijken hebben ook schulden. Maar in tegenstelling tot vele anderen maken die schulden geen overgrote meerderheid van het vermogen uit. Ze gebruiken schulden op een slimme manier om er een hoger rendement mee te bekomen.

# 6. Ze creëren een financieel plan

Een financieel plan is essentieel om je rijkdom op te bouwen. Zonder plan schiet je maar wat in het rond in de hoop raak te schieten. Superrijken hebben een uitgestippeld plan dat regelmatig een update krijgt. Ze werken samen met adviseurs om het plan te optimaliseren.

# 7. Ze vermijden geconcentreerde posities

De meeste superrijken haalden hun rijkdom uit hun eigen bedrijf. Maar ze beseffen ook dat rijkdom geconcentreerd rond 1 financiële bron bijzonder kwetsbaar is. Om die rijkdom te behouden diversifiëren ze hun risico naar allerhande activa.

Bron: Business Insider