fraude oplichting manipulatie

Net op het moment dat Deutsche Bank op kousenvoeten uit de afgrond kruipt, komt er een bericht dat de bank in Italië op het matje wordt geroepen voor manipulatie en het creëren van valse rekeningen. Dit zet de vete tussen Duitsland en Italië verder en hypothekeert mogelijk opnieuw de toekomst van Deutsche Bank.

6 huidige en voormalige managers van Deutsche Bank worden in Milaan beschuldigt. Ze zoudende Italiaanse bank Monte Paschi geholpen hebben verliezen te verbergen door middel van marktmanipulatie en het creëren van valse rekeningen. 2 voormalige managers van het Japanse Nomura Holdings en 5 van Banca Monte dei Paschi di Siena werden ook in staat van beschuldiging gesteld.

De wetgeving in Italië zorgt er echter voor dat in dergelijke gevallen het bedrijf medeverantwoordelijk is voor de daden van de managers. Deutsche Bank kan dus ook in Italië nog een boete verwachten en krijgt het steeds moeilijker het besmeurde blazoen weer op te poetsen.

Italië – Duitsland: 1-1

Italië zet hiermee opnieuw druk op de Duitse ketel. De Italiaanse overheid wil de Italiaanse banksector redden met overheidsgeld. Dit is tegen de regels en vooral Angela Merkel neemt een voortrekkende rol in het opdringen van eventuele bail-ins. Maar met de problemen van Deutsche Bank is Duitsland nu in hetzelfde bedje ziek.

Bloomberg News maakte in 2013 al bekend dat Deutsche Bank samen met Nomura Holdings miljarden verliezen op de derivaten van Monte Paschi hielp verdoezelen. Na een onderzoek van meer dan 3 jaar worden de managers officieel in beschuldiging gesteld.

Bron: Zerohedge

Goud nodig? Kijk eens op The Bullion House