Autopiloot Tesla Marc Faber staat bekend om zijn negatieve opinie over de algemene aandelenmarkt. Maar Dr. Doom ziet ook specifieke aandelen crashen, een daarvan is Tesla Motors. Marc Faber verwacht dat Tesla Motors het heel moeilijk zal krijgen eens de markt voor elektrische auto’s voldoende groot is. Zo zei Faber recent op CNBC:

Wat Tesla maakt, kunnen traditionele autoproducenten als Mercedes, BMW en Toyota ook maken. Deze bedrijven hebben zelfs veel meer middelen om elektrische auto’s te bouwen die goedkoper en efficiënter zijn.

Concurrentie neemt toe

De markt voor elektrische auto’s is momenteel nog niet groot genoeg voor deze bedrijven. Maar eens het een kritisch punt bereikt, kan het snel gaan en zal Tesla enorm veel concurrentie krijgen. Mercedes kondigde recent nog 4 elektrische modellen aan en ook BMW begint Tesla stilaan het vuur aan de schenen te leggen. En ook in China worden miljarden geïnvesteerd in elektrische auto’s. Het ziet er dus naar uit dat we stilaan het kritische punt bereiken. Het aandeel Tesla kan volgens Marc Faber dan ook naar $0 zakken. Eerder deze maand waarschuwde Faber nog voor de gevaren van een oververhitte aandelenmarkt. Enkele overgewaardeerde aandelen ‘shorten’ lijkt hem dan ook een succesvolle strategie. Tesla is een van die bedrijven die Faber zou ‘shorten’. Bron: CNBC