Miljardair Mark Zuckerberg

2017 is al een fantastisch jaar voor de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg. In de eerste 2 weken steeg zijn netto vermogen met maar liefst $5 miljard, het meeste van eender wie in de wereld. Na enkele positieve berichten zit het aandeel Facebook weer in de lift, net als het fortuin van Zuckerberg.

Facebook rapporteerde een stijgende omzet en verschillende analisten trokken het koersdoel van de sociale mediasite op. Hierdoor nadert Facebook opnieuw de all-time high van oktober. Wie dacht dat de verkiezing van Donald Trump slecht zou zijn voor technologiebedrijven, heeft het (voorlopig) bij het verkeerde eind.

Na de verkiezingsoverwinning daalde het netto vermogen van Zuckerberg nog met 7% tot $49 miljard. Daarvan is de miljardair ondertussen hersteld. Zijn netto vermogen komt volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes nu uit op bijna $54 miljard.

Aandeel Facebook

Met zijn netto vermogen van $54 miljard parkeert Zuckerberg zich opnieuw in de top-5 van rijkste personen ter wereld. Enkel Bill Gates, Warren Buffett (Berkshire Hathaway), Jeff Bezos (Amazon) en Armancio Ortega (Zara) gaan de jonge miljardair nog vooraf.

De kloof met de top-4 is nog groot voor Mark Zuckerberg

In de top-4 heeft iedereen een netto vermogen boven $70 miljard. Zuckerberg, die Facebook op zijn 19e oprichtte vanuit zijn studentenkamer, klopte in 2016 voor de eerste keer op de deur van de top-5.

Het aandeel Facebook wint de laatste weten ook fors terrein door de intentie van het bedrijf om ‘fake news’ strenger aan te pakken en het ‘journalism project’ waarbij de sociale mediagigant de relatie met andere media wil verbeteren.

Indien het aandeel Facebook blijft stijgen, zal het echter niet lang duren vooraleer dit ‘jonkie’ in het vaarwater komt van de oudere rotten op de lijst.

Bron: Forbes