Het aandeel Nintendo heeft er enkele fantastische dagen opzitten. De verguisde producent van de gelijknamige gameconsoles zag zijn marktwaarde met $7 miljard toenemen op 2 dagen nadat de lancering van een nieuwe app een gigantisch succes blijkt te zijn.

Het Japanse bedrijf had tot nu toe de boot van mobiele games gemist. Maar met de lancering van ‘Pokemon Go’ geeft Nintendo een goed idee tot wat het bedrijf in staat is. De sterke stijging van de beurskoers is dan ook meer een teken van positief sentiment dan van het verbeteren van de cijfers.

Pokemon Go

De app van Nintendo steeg naar de top-3 in de Verenigde Staten en Australië in een mum van tijd. Nintendo lanceerde de app op 7 juli en was een direct succes. Het aandeel reageerde onmiddellijk op het succes door het maximum van 25% te stijgen waardoor er $7 miljard beurswaarde bij komt. ‘Pokemon Go’ is een gratis spel, maar zoals dat bij veel games het geval is, moet je betalen voor extra items. Het spel moedigt de spelers aan om in de eigen omgeving rond te lopen om daar nieuwe personages vrij te spelen.

Er komt vermoedelijk nog een elektronische polsband op de markt om het spel nog beter te kunnen spelen. Momenteel is de app enkel te downloaden in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. De geestelijke vader van Super Mario Bros ging met Google in zee om te investeren in Niantic Inc, opgericht door een voormalige Google werknemer. Niantic is gespecialiseerd in ‘location-based gameplay’. Is dit het begin van de zoveelste comeback van Nintendo? Bron: Bloomberg (1) + (2)