eurocrisis

Sinds 2012 bestaat er de Sentix Euro Breakup Index. Deze index geeft een kans van 24,1% aan dat de eurozone binnen de 12 maanden uit elkaar zal vallen. Deze index werd gepubliceerd voor het Italiaanse referendum, dus kans is dus groot dat het percentage nu nog hoger ligt.

Opvallend is dat de mogelijke break-up van de eurozone niet aangewakkerd wordt door 1 land, maar door meerdere. De dreiging is momenteel sterk aanwezig in Italië maar ook in andere landen is deze in opmars. (rode lijn onderstaande grafiek)

20161124_ebi3

In Italië lag de kans voor het referendum op 19,3%, het hoogste niveau sinds de oprichting van de index. (blauwe lijn bovenstaande grafiek) Vooral de kapitaalvlucht en het zwakke banksysteem baren de beleggers die meededen aan het onderzoek zorgen.

Maar Italië is dus niet alleen.

In Frankrijk stijgt de index naar 4,75%, het hoogste niveau ooit. (blauwe lijn onderstaande grafiek) Zelfs in Nederland is er een kans van 3,4% (rode lijn onderstaande grafiek).

20161124_ebi2

De index wordt maandelijks gepubliceerd. Gedurende 2 dagen worden meer dan 1.000 particuliere en institutionele beleggers ondervraagd rond de 4e vrijdag van de maand. De daaropvolgende dinsdag worden de resultaten bekend gemaakt, das was nu vorige week dinsdag – 5 dagen voor het referendum in Italië.

Wie deze index wil volgen, kan hier terecht: http://ebr.sentix.de.

Bron: Sentix

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!