microsoft

Bedrijven als Microsoft en Apple staan bekend om hun riante cashpositie. Mede hierdoor wijken ze ook graag uit naar andere landen waar ze voordelig hun geld kunnen stallen. Maar, Microsoft lijkt te hebben geleerd van het conflict tussen Ierland, Apple en de Europese Unie en wil haar riante cashpositie verminderen.

Recent liet Microsoft CEO Satya Nadella weten dat het internetbedrijf een nieuw opkoopprogramma zal gaan lanceren. Dit project bestaat uit 40 miljard dollar en de eerste opkoopronde moet aan het einde van 2016 al voltooid zijn.

Microsoft verhoogt haar dividend

msft

Als kers op de taart liet het management van Microsoft ook nog weten dat het haar dividend zal gaan verhogen van $0,36 naar $0,39 per aandeel. Uiteraard waren de beleggers hier zeer tevreden mee en Microsoft mocht de afgelopen dagen in waarde stijgen.

In totaal zal Microsoft ruim 10% van haar eigen marktwaarde gaan opkopen. Bedrijven die hun eigen aandelen opkopen doen dit vaak om op die manier de beurskoers te blijven ondersteunen. Daarnaast is het bedrijf daarmee beschermd tegen een vijandige overname.