Miljardair en investeerder Leon Cooperman heeft geen goed gevoel bij de vooruitzichten van de aandelenmarkten in 2021. De 77-jarige “hedge fund-titan” waarschuwt voor te veel speculatie en tekenen van een overmatige euforie. Op lange termijn denkt hij dat de stijgende schuldenniveaus voor problemen kunnen zorgen.

Voordat Cooperman zijn eigen hedge fund Omega Advisors oprichtte, bracht hij 25 jaar door bij zakenbank Goldman Sachs. Het fonds werd snel bekend door zijn goede prestaties en genereerde een jaarlijkse return van ongeveer 12%.

Cooperman vindt dat beleggers vandaag de dag veel te bullish zijn. Volgens hem is alles reeds verrekend in de S&P 500 en verwacht hij in de toekomst dan ook niet veel opwaarts potentieel.

Hij benadrukt ook dat er geen enkele analist een daling van de aandelenmarkt voorspelt in 2021. Iedereen lijkt aan dezelfde kant van de boot te staan, wat een gevaarlijke situatie is.

Cooperman stelt:

Kijk naar Tesla, bitcoin, de optiehandel en de enorme belangstelling voor IPO’s. Dit zijn allemaal tekenen van een overdaad aan speculatie op Wall Street.

3 markten

Zoals Cooperman het ziet, zijn er 3 verschillende markten. De eerste is deze van de FAANG-aandelen. Deze bedrijven hebben enorm geprofiteerd van de Covid-19 pandemie. De aandelen zijn fors gestegen waardoor de waarderingen nog hoger zijn opgelopen. Toch denkt Cooperman dat FAANG-aandelen door deze lage rentetarieven niet per se overgewaardeerd zijn.

De tweede markt noemt Cooperman de “Robinhood-markt”. Deze bestaat uit jonge retailbeleggers die de beurs ontdekt hebben door 0-commissie platformen. Door de pandemie gebruiken ze de beurs als tijdverdrijf. Ze gokken op kortstondige stijgingen van failliete bedrijven als Hertz in de hoop snel winst te maken. De deelnemers op deze markt gedragen zich heel irrationeel.

De derde markt is de rest van de markt of de gewone markt. Wanneer je hier aan goed risicobeheer doet zijn er nog steeds mooie kansen te vinden. Het vraagt echter wat werk om deze kansen te vinden en het is niet makkelijk om aan de verleiding van de “Robinhood-markt” te weerstaan.

Bron: Forbes

Foto: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Reacties