aandelen aandelenmarkt

Voor de ene miljardair was het een verrassing, voor de andere niet. Trump is de nieuwe president. Maar wat ze wel gemeen hebben, is dat ze voluit aandelen kopen in dit nieuwe tijdperk. Warren Buffett, Carl Icahn, David Einhorn, Dan Loeb en Bill Ackman zijn samen bijna $100 miljard waard. En ze beheren een veelvoud. Dit zijn de aandelen die de miljardairs hebben gekocht na de overwinning van Donald Trump.

Warren Buffett steunde Hillary Clinton, maar ziet nu ook de voordelen van Trump als president. Dat de miljardair zich omringt met andere succesvolle miljardairs, doet de hoop op een economische heropleving stijgen. En dan zijn aandelen de beste keuzen. Maar welke aandelen?

Uit recente kwartaalrapporten bleek dat de 5 miljardairs vooral de volgende aandelen hebben gekocht.

# 1. Warren Buffett

Ondanks wat Buffett in het verleden heeft gezegd over luchtvaartmaatschappijen, denkt hij dat vooral deze sector een hoge vlucht zal nemen. Hij kocht aandelen van Southwest Airlines, Delta Airlines, United Continental en American Airlines. Deze maken nu 6% van zijn publieke portefeuille uit. Naast luchtvaartmaatschappijen kocht Buffett ook met succes aandelen Apple.

# 2. Carl Icahn

Icahn was een aanhanger van Trump en zetelde zelfs als een speciale raadgever. Deze activistische belegger investeerde de laatste maanden opnieuw in Herbalife en Hertz Global Holding.

# 3. David Einhorn

Ook Einhorn heeft een grote positie in Apple. Maar zijn Greenlight Capital kocht voornamelijk in bij bedrijven uit de landbouwsector met voorop Syngenta en Monsanto. Monsanto speelt op een fusie met Bayer terwijl Syngenta mogelijk wordt overgenomen door het Chinese China National Chemical. Einhorn kocht ook nieuwe posities van Alcoa en Fred’s Inc.

# 4. Dan Loeb

Third Point van Dan Loeb mikt vooral op de banksector. Het fonds kocht voornamelijk aandelen van JP Morgan Chase, Bank of America, PrivateBancorp en Goldman Sachs. Het verkocht daarentegen aandelen Citigroup. Volgens Loeb was de verkiezing het punt in de geschiedenis waar het monetaire beleid wijzigt van jarenlang losser beleid naar een strakker beleid.

# 5. Bill Ackman

Ackman ziet vooral iets in de voedingssector. Hij heeft al een groot aandeel in Mondelez (van Oreo) en Restaurant Brands International (Burger King en Tim Hortons). De laatste tijd verhoogt hij daarnaast steeds zijn belang in Chipotle.

Bron: The Street