Miljonairs club ‘Er is geld genoeg in de wereld, er is alleen een tekort aan mensen die groot genoeg denken’, is een bekende uitspraak van self-made miljonair Grant Cardone. Een andere self-made miljonair, Steve Siebold, beaamt dit. ‘Rijk worden kan iedereen, het is een keuze, net zoals gewicht verliezen of een 2e taal leren.’ Iedereen kan rijk worden, maar het begint bij de keuzes die jij maakt. Miljonairs maken dan ook 9 keuzes die jij niet maakt.

# 1. Miljonairs willen controle over hun succes

Rijke mensen geloven dat ze hun leven kunnen bepalen, gewone mensen denken dat het leven hen overkomt. Je moet geloven dat je je eigen succes kan creëren.

# 2. Miljonairs denken groot

Groot genoeg denken en groot genoeg handelen zorgt voor geld en betekenis. De meeste mensen durven niet groot denken uit angst om te falen en omdat ze zich niet te klein voelen.

# 3. Miljonairs weten wat ze willen

De voornaamste reden dat veel mensen niet rijk zijn, is omdat ze niet weten wat ze willen. Rijk worden heeft focus, expertise, 100% inzet en de juiste mindset nodig.

# 4. Rijke mensen doen aan sport

76% van de rijke mensen beoefenen minstens 30 minuten per dag een sport. Sport is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de hersenen.

# 5. Rijke mensen kijken naar opportuniteiten

Er zijn opportuniteiten en er zijn obstakels. Waar leg jij de focus op? Miljonairs zien potentieel, de gewone mensen zien vooral potentiële verliezen.

# 6. Rijke mensen spelen om te winnen

Het doel is om veel geld te hebben, niet genoeg geld maar veel geld. Om veel geld te verdienen moet je kunnen winnen terwijl veel mensen vooral spelen om niet te verliezen.

# 7. Miljonairs doen wat ze graag doen

Voor de meeste mensen lijkt het alsof rijke mensen alleen maar werken, maar zij werken niet. Miljonairs doen wat ze graag doen en ze worden daarvoor betaald.

# 8. Miljonairs beheren hun geld

Rijke mensen zijn meestal niet slimmer dan anderen, ze weten gewoon beter hoe ze met hun geld moeten omgaan. Geld is zoals een kind, je moet het opvoeden. “To master money, you must manage money.

# 9. Rijke mensen leren en groeien

Miljonairs willen steeds bijleren. Ze lezen, luisteren naar experten, gaan naar seminars, … Om succesvol te worden, moet je leren van de beste en groeien in wat je doet. Falen is wel degelijk een optie, zolang je maar de juiste lessen trekt. “Every master was once a disaster“. Bron: B.I.