oorlog

De onderzoekstak van Deloitte heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd onder duizenden millennials over de hele wereld. Uit dit onderzoek blijkt dat de jongvolwassenen met name te verdelen zijn in twee groepen: jongeren uit de Westerse landen en jongeren uit de groeilanden.

Een millennial wordt gekenmerkt door iemand die tussen de 18 en 34 jaar oud is. De analisten van Deloitte laten weten dat de millennials uit de groeilanden zich met name zorgen maken over criminaliteit en corruptie.

Europese millennials vrezen voor de toekomst van de EU

milennials-deloitte

Op de bovenstaande afbeelding, afkomstig van Deloitte, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Binnen de Westerse landen maken de millennials zich het meeste zorgen over oorlog, terrorisme en politieke spanningen.

Met name de Europese jongvolwassenen maken zich zorgen over het huidige politieke stelsel. De aanstaande Europese verkiezingen kunnen de toekomst van de EU in gevaar gaan brengen.

Opvallend is dat de millennials zich haast geen zorgen lijken te maken over het klimaat. Ondanks de verstedelijking en de opwarming van de aarde lijken maar weinig jongvolwassenen hier mee bezig te zijn.