macbook

Apple is onder de meeste mensen zo immens populair als gevolg van de iPhone. Deze telefoon is niet meer weg te denken uit de smartphonesector en met deze telefoon heeft Apple een stevig marktaandeel in handen. Apple is echter niet alleen actief in de smartphonesector.

Voor de ontwikkelaars en programmeurs is de Apple MacBook niet onbekend. Ten opzichte van de meeste andere pc’s is dit hebbeding van Apple wel wat aan de prijzige kant, maar dat weerhoudt een groot gedeelte van de pc-gebruikers niet om de MacBook alsnog aan de collectie toe te voegen. Toch is de desktopsector geen makkelijke sector geweest de afgelopen jaren.

Apple weet het goed te doen binnen de desktopsector

pc-markt-apple

Mede als gevolg van de tablets is het aantal pc-gebruikers in verval geraakt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider en Statista, is te zien dat de desktopsector de afgelopen 9 jaar flink terrein heeft moeten inleveren. Ondanks deze daling, wist Apple het met haar MacBooks nog relatief goed te doen.

Ondanks het feit dat de pc’s niet meer zo populair zijn als een aantal jaren geleden het geval was, is het voor Apple nog steeds een interessante markt om op te opereren. Daarnaast zijn de verwachtingen voor de nieuwe MacBooks hooggespannen. Volgens diverse bronnen zouden de MacBooks in 2017 zelfs goedkoper worden!