goudmijn

Sinds het jaar 2011 zijn goudmijnaandelen niet bepaald in trek. Het jaar 2016 kan echter gezien worden als een transitiejaar. Het afgelopen jaar wist de goudprijs zich immers te herpakken en uiteraard profiteerden de goudmijnaandelen hier ook flink van. De goudmijnsector was zelfs een van de best presterende sectoren van 2016.

Ook het jaar 2017 is goed begonnen voor de goudkevers. Dankzij de strenge woorden van Donald Trump zijn de beleggers massaal naar het goud gevlucht. Dit is opnieuw een teken dat goud haar waarde als ‘veilige haven’ nog niet heeft verloren.

Junior goudmijnaandelen staan op het punt om uit te breken

goudmijnaandelen-junior-senior

Steeds meer beleggers raken geïnteresseerd in de goudmijnsector. De vraag die vaak gesteld wordt is of ze moeten kiezen voor junior of senior goudmijnaandelen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de junior goudmijnaandelen op het punt staan om uit te breken uit een 6-jarig durende dalende trend.

Sinds het jaar 2011 doen de junior goudmijnaandelen het structureel slechter dan de senior goudmijnaandelen. Vorig jaar werd er echter een stevige bodem neergezet en sinds dat moment zijn het met name de kleinere beursgenoteerde goudmijnbedrijven die hoge ogen op Wall Street weten te gooien.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!