Vorig jaar wist de OPEC een akkoord te bereiken voor het terugdringen van de overproductie op de oliemarkt. Destijds wist dit akkoord te zorgen voor een flinke olieprijsstijging. Ook de meeste beleggers begonnen weer in het ‘zwarte goud’ te geloven. De afgelopen handelsdagen liep dit vertrouwen echter een flinke deuk op.
Vorige week woensdag hadden we te maken met de grootste olieprijsdaling van het jaar. Daarnaast kwamen we uit op de laagste stand van het jaar. Niet bepaald een hoopgevende dag dus. Deze flinke prijsdaling had met name te maken met cijfers die afkomstig waren vanuit Amerika. Ook de dagen daarna kreeg de dalende trend een vervolg.
Amerika zorgt voor spanningen op de oliemarkt
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de Amerikaanse olievoorraad de afgelopen maanden flink is gestegen. Afgelopen week wist deze voorraadstand het hoogste niveau te bereiken sinds het jaar 1982. Op dit moment heeft Amerika 528 miljoen barrels aan olie op voorraad liggen.
Troy Vincent, olie-analist bij ClipperData, vertelde tegenover MarketWatch dat Amerika weet te zorgen voor spanningen op de oliemarkt. De Amerikaanse olievoorraad is immers volgens hem zo hard toegenomen omdat de binnenlandse productie nog steeds beweegt op recordhoogte. Voor de OPEC is dit in ieder geval een doorn in het oog.
Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.
Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>