6 letters, meer had Steve Jobs niet nodig. Veel mensen hebben angst om te falen, Steve Jobs had dat ook. Maar de voormalige topman van Apple gebruikte een 6-letterwoord om zijn angsten te overwinnen. Dit heeft hem veel bijgebracht. Het zorgde ervoor dat hij alles kon bereiken wat hij maar wilde.

Het begon allemaal toen Steve Jobs 12 jaar was. Hij was op zoek naar reserveonderdelen om een elektronische teller te maken. Hij nam de telefoonboek en belde naar Bill Hewlett, oprichter van Hewlett-Packard. HP was op dat moment producent van de onderdelen waarnaar Jobs op zoek was.

Jobs belde en zei: ‘Ik wil zelf een elektronische teller maken en ik ben op zoek naar reserveonderdelen. Ik vroeg me af of jullie er misschien hadden die ik mag gebruiken.’

Niet alleen kreeg Jobs de onderdelen gratis, hij mocht die zomer ook komen werken bij Hewlett-Packard. Jobs kreeg een baan in de productieruimte van de elektronische tellers van HP. Voor de 12 jarige Jobs was dit de hemel op aarde.

Wanneer je niets vraagt, zal je ook niets krijgen

Jobs leerde hieruit dat je alles moet durven vragen. Net als vele andere mensen had hij angst om afgewezen of uitgelachen te worden. Maar hij merkte dat hij meestal een positief antwoord kreeg wanneer hij iets vroeg.

Zo vroeg hij ook ooit eens aan de mooie vriendin van een van zijn vrienden om te dansen. Dat werd later de vrouw van Steve Jobs. Hij vroeg ooit eens de naam van het hotel waar sollicitaties werden gehouden aan een vriend. Zonder uitnodiging ging Jobs er naar toe om uiteindelijk met een baan buiten te gaan.

Zijn grootste fouten en teleurstellingen wijde Steve Jobs ook aan het feit dat hij niet vroeg wat hij nodig had. Steeds wanneer hij het naliet om de juiste vragen te stellen, vlogen de opportuniteiten aan hem voorbij zonder dat hij er gebruik van maakte.

Steve Jobs leerde dat veel mensen hun tijd, ideeën en zelfs geld willen delen zonder altijd iets in de plaats te krijgen. Veel mensen halen plezier en voldoening uit het feit dat ze iemand anders kunnen helpen. Het enige dat jij moet doen, is hun hulp vragen.

Bron: Inc.