Mohamed El-Erian

Goud kan een belangrijke rol spelen in een wereld met lage en negatieve rentevoeten, dat zegt de bekende econoom Mohamed El-Erian van Allianz. Iedereen zou in de huidige marktomstandigheden 5% goud in zijn portefeuille moeten hebben.

‘Een goed gespreide portefeuille heeft vandaag een meer dan gemiddelde cash positie. Goud kan ook een belangrijke rol spelen in het verlagen van het algemene risicoprofiel van een portefeuille’, zegt El-Erian in een interview met de World Gold Council.

Naast het verlagen van het risicoprofiel biedt goud ook een opwaarts potentieel wanneer centrale banken nog meer geld gaan printen in hun poging om inflatie te creëren, vertelt de voormalige rechterhand van Bill Gross.

El-Erian heeft nog meer goed nieuws voor de goudkevers

‘Een groeiend aantal beleggers erkennen het potentieel van goud als indekking tegen risico’s en de opportuniteit voor een surplus aan rendement in een goed gediversifieerde portefeuille. Toenemende zorgen over een overwaardering van de aandelen- en obligatiemarkt versterkt de vraag naar het gele edelmetaal.’

Naast goud raadt Mohamed El-Erian ook aan om een hogere cashpositie op te bouwen. Een langere periode van lage en negatieve rentevoeten brengt de financiële markten op onbekend terrein. Beleggers gaan te ver op zoek naar rendement. Dat kan verkeerd aflopen.

Maar lage rentevoeten zijn niet de enige bedreigingen voor beleggers, El-Erian ziet nog 3 donkere wolken boven de financiële markten hangen: politieke polarisatie (noodzakelijke hervormingen op de lange baan schuiven), toenemende inkomensongelijkheid dat een goede economische werking op de helling zet en de opbouw van overmatige schulden waarbij men geld en tijd leent uit de toekomst.

Bron: Kitco

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!